Като продължение на Меморандума за разбирателство в областта на ядрената

...
Като продължение на Меморандума за разбирателство в областта на ядрената
Коментари Харесай

US посланикът Херо Мустафа посети АЕЦ Козлодуй

Като продължение на Меморандума за съгласие в региона на нуклеарната сила за цивилен цели, подписан сред Съединени американски щати и България на 23 октомври, американският дипломат Херо Мустафа посети АЕЦ "Козлодуй ". Тя изследва опцията за партньорство при създаване на решение за бъдещите енергийни потребности на България, оповестиха от Посолството на Съединени американски щати у нас.

Посланикът и управлението на АЕЦ "Козлодуй " разискаха по какъв начин Козлодуй се възползва от преимуществата в инфраструктурата и човешкия капитал, които би трябвало да го трансфорат в център на българската нуклеарна енергетика за идващите генерации.

Двете страни разискаха хибридно решение, което оптимално да употребява оборудването, което България е закупила преди за плана "Белене ", допълнено от най-хубавите в класа технологии от редица западни снабдители.

"Такъв план би бил по-устойчив от финансова позиция по отношение на други варианти и би се възползвал от към този момент съществуващите огромни механически, екологични и сеизмични преимущества на Козлодуй, висококвалифициран личен състав, център за образование, ограничения за сигурност и сигурност и инфраструктура за транспорт на електрическа енергия. Успешният хибриден план в Козлодуй би подсигурил огромен размер от безвредна, надеждна, безвъглеродна сила за българските жители, като в същото време укрепва енергийната самостоятелност и сигурност на България ", се споделя още в известието.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР