Като представител на държавата в Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим

...
Като представител на държавата в Надзорния съвет на Лукойл Нефтохим
Коментари Харесай

Четири години държавният представител в Лукойл Нефтохим Бургас не дава отчет

Като представител на страната в Надзорния съвет на „ Лукойл Нефтохим Бургас ” АД за 4 години някогашният зам.-министър на енергетиката и някогашен изпълнителен шеф на Националната електрическа компания (НЕК) Красимир Първанов не е показал на Министерството на енергетиката информация, протоколи и документи от съвещанията на въпросния Надзорен съвет по формален ред. Това споделя енергийният министър Александър Николов в отговор на въпрос на депутата от „ Демократична България ” Мартин Димитров.

За този интервал са извършени общо 20 съвещания на Надзорния съвет на „ Лукойл Нефтохим Бургас ” и Първанов не е участвал единствено на последното, което е станало факт на 14 декември, 2021 година.
Христо Иванов към премиера: Спестени ли са налози от 1 млрд.лв. на „ ЛУКОЙЛ “? (ВИДЕО)
Писмо до премиера Бойко Борисов подава през днешния ден Христо Иванов в Министерски съвет с апел да извърши обещанието си от преди месец и да р...
Прочети повече
Николов категорично акцентира, че счита, че е трябвало да се показват не годишни, а тримесечни доклади за работата на държавния представител в „ Лукойл Нефтохим Бургас ”. „ Представителят на страната следва бъде определян по ясно написани критерии за избори транспарантно извършена спортна процедура ”, споделя още Николов. Според него, всяко решение на Надзорния съвет първо би трябвало да бъде оценено като ползи/риск за България и чак тогава да бъде взето и приложено. Николов дава обещание всичко това да бъде обхванато при избора на нов представител на страната в Надзорния съвет на „ Лукойл Нефтохим Бургас ”.

Припомняме, че със своя представител в „ Лукойл Нефтохим Бургас ” страната може да взе участие във вземането на значими решения – да вземем за пример смяна на предмета на активност, редуциране на щат и така нататък

Кой е Красимир Първанов?

За последно името му нашумя в „ Апартаментгейт ”. Тогава той подаде оставка като зам.-енергиен министър. Той влезе в „ Апартаментгейт ” когато стана ясно, че си е купил апартамент на известната улица " Тинтява " - малко над 149 кв. метра, дружно с два гаража – 31 кв. метра и съвсем 19 кв. метра, като е платил малко над 240 хиляди лв.. Това значи единствено по 616 евро на квадрат. Апартаментът на Първанов се намираше на няколко пресечки от постройките, където недвижими парцели имат Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Румен Овчаров си потегля от надзора на " Лукойл Нефтохим "
Вече е ясно кой ще е новият представител на страната в Надзорния съвет (НС) на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД. Това ще е заместник-минист...
Прочети повече
Първанов нашумя около събитията към АЕЦ " Белене " - той беше някогашен изпълнителен шеф на НЕК, а всички огромни работодателски организации се сплотиха против кандидатурата му за зам.-министър. Причината – сключване на съглашение за " Белене " (анекс 12), който стана едно от основанията България да бъде наказана да заплати 620 млн. евро на Русия. Анексът обрисува съответни финансови задължения по плана от НЕК. Заради въпросния автограф под анекса, Първанов беше уволнен по времето на първото държавно управление на Бойко Борисов.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР