Като представител на държавата, председателстваща Съвета на ЕС, искам да

...
Като представител на държавата, председателстваща Съвета на ЕС, искам да
Коментари Харесай

Ангелкова представи дестинация България в Берлин

Като представител на страната, председателстваща Съвета на Европейски Съюз, желая да подчертая, че живеем във време на провокации за Европа и целия свят, които обаче могат да се трансфорат в огромни благоприятни условия. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила пред влиятелния Берлински стопански конгрес, проведен от Института за културна дипломация.

Събитието съответствува с най-мащабното интернационално туристическо ревю в света ITB в немската столица.

Министър Ангелкова акцентира, че най-важният приоритет на българското председателство е европейската вероятност и свързаността на Западните Балкани. През последните две десетилетия постигнахме незабравим прогрес. Икономиките в района порастват с 2,6% през 2017 година и откриват големи благоприятни условия за трансгранично съдействие. В туризма приобщаването е реалност и ние продължаваме да развиваме планове за общи артикули, направления и услуги, подчертава тя. България има стратегическа позиция, осигуряваща елементарен достъп до пазара на над 150 млн. консуматори в Югоизточна Европа.

Привлякохме над 45 милиарда евро задгранични вложения през последните 20 години. Близо 4% е растежът на Брутният вътрешен продукт за 2017 година и отчитаме второ най-ниско ниво на държавния дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт в Европа, заяви министърът пред участниците във форума. Тя добави, че страната е измежду водещите капиталова дестинация за ИТ, аутсорсинг на бизнес процеси и произвеждане на автомобилни елементи.

България е в топ 10 на страните в света с най-бърз интернет и преди всичко в Европа по покритие на широколентова мрежа, уточни още Николина Ангелкова.

Министърът посочи смисъла на туризма като структуроопределящ бранш на българската стопанска система, който държавното управление издигна в народен приоритет.

Средностатистическият растеж от 6% на идващи у нас туристи през последните 5 години надвишава междинното равнище за Европейски Съюз и света. Отчетохме близо 8,9 млн. задгранични туристи през 2017 година, надхвърляйки броя на българското население. Приходите от интернационален туризъм възлизат на близо 6,9 милиарда лева и над 9% растеж по отношение на 2016 година, уточни министър Ангелкова.

Тя разясни, че създаването на подсектори като културен, бизнес и конгресен туризъм, СПА и уелнес направления, винени и гурме турове са измежду главните цели на министерството в представянето на България като конкурентна дестинация. В рамките на Берлинския стопански конгрес министър Ангелкова организира среща и с Марк Донфрийд, общоприет шеф на Института за културна дипломация в Берлин. Тя показа целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и основаната Карта на капиталовите планове, която Министерството на туризма интензивно промотира пред задгранични бизнесмени.

Основната ни цел е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, която предлага първокачествен артикул, съобщи министърът. Николина Ангелкова обърна внимание на дигитализацията в туристическия бранш, провокациите и опциите, които дава.

Очакваме включването на цифровите технологии да способства за устойчивото развиване на туризма в страната, съобщи министър Ангелкова. И добави, че българското Министерство на туризма е първото в интернационален проект, което пуска услуга с опция за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР