Като председател на парламента бях си дал дума пред себе

...
Като председател на парламента бях си дал дума пред себе
Коментари Харесай

Вежди Рашидов пред „Труд news“: Този парламент беше парламент на безплодието

„ Като ръководител на Народното събрание бях си дал дума пред себе си за три значими неща: да бъда почтен към народа, да вардя престижа на всеки един депутат, без значение от коя партия е, както и да вардя престижа на Народното събрание като институция. В името на това през тези три месеца аз „ стисках зъби “, прави равносметка пред Вежди Рашидов за трите месеца отпред на 48-ото Народно събрание. 

Той удостовери, че в политически проект постоянно ще бъде до ГЕРБ и Бойко Борисов, в случай че имат потребност от него. Иначе не е спирал да  твори, престоят му изложения както в Арт изложба Vejdi, по този начин и зад граница, разкри той.

„ Политиката е странна игра. Винаги влизаш в нея чист с цветя в ръка и излизаш с рани от ненавист и злоба ”, споделя ръководителят на 48-ия парламент. 

„ Аз съм признателен в този парламент, че болшинството имаха почитание и почит към моята персона. Може би и за моите години. Не мога да не установявам, че това бе един парламент, в основата си спокоен и овладян. Но за сметка на това, едни младежи вместо на парламентаризъм доста бързо се научиха на еквилибристика със старите парламентарни хватки на забавения каданс, с всички реплики, дуплики, с процедури по метод на водене и т. н. Всичко това загуби само от така и така скъпото време на Народното събрание, вместо да се вземат решение значими въпроси ”, установи Рашидов. 

„ В един жив организъм като Народното събрание имах моменти на утежняване, от време на време стигащи до безизходност, само че постоянно остава и доза вяра ”, прибавя той. 

„ 48-ият парламент беше Народното събрание на безплодието ”, заключва Вежди Рашидов. По думите му, „ когато в един парламент алените линии в мозъка на обособените парламентарни групи са повече от това, което самите те могат да понесат, когато хора, които вместо да са градивни, виновни, съзидателни употребяват опорните точки на омразата, когато хора са непрестанно на фона на разделянето и омразата и главното им оръжие е помията, се получава по този начин ”.

„ Много пъти съм казвал, че в такива войни няма спечелили и победени, а има опръскани с тиня. Това не може да ни докара към чистото и ярко бъдеще. Какво бихме очаквали от една среда на непоносимост ”, споделя още ръководителят на Народното събрание. Той прикани да се гласоподава на 2 април за „ тези хора, които могат да създадат живота на народа по-добър ”.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР