Като преднамерени действия, които целят да се провали мисията на

...
Като преднамерени действия, които целят да се провали мисията на
Коментари Харесай

Ген. Попов за американския дрон: Грешки на летеца и сблъсък с изтребител

Като преднамерени дейности, които целят да се провали задачата на американския дрон MQ9-Reaper. Това дефинира ген. Константин Попов, някогашен шеф на защитата, пред бТВ.

Неговото мнение е, че предварителното изхвърляне на гориво е неточност на летеца.

Попов счита, че дронът може да бъде изваден от морето и напомни, че Съединени американски щати са оповестили, че са подхванали ограничения за това, само че не е ясно дали ще се случи. Съединени американски щати са подхванали ограничения и информацията на дрона да бъде ликвидирана, е мнението на ген.Попов.

Той посочи, че случаят е станал в интернационалното въздушно пространство и че витлото на дрона е развалено от конфликт с изтребител.

В умозаключение ген. Константин Попов разяснява и положението на Българската войска. " Повече финансови запаси за защитата ", изиска той - " да се доближат 2% от Брутният вътрешен продукт ".

Припомняме, че американският дрон MQ9-Reaper, който беше свален над Черно море, е изхвърчал от Румъния.

Дронът е бил невъоръжен и е изпълнявал разследваща задача на към 120 км югозападно от Кримския полуостров.

Служители на Пентагона обявиха, че два съветски самолета " Су-27 " са се пробвали да прехванат американския дрон, летял в интернационално въздушно пространство над Черно море, което принудило американските въоръжени сили да го смъкват в Черно море.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР