Като правило туморът в мозъка е новообразувание, възникващо вследствие на

...
Като правило туморът в мозъка е новообразувание, възникващо вследствие на
Коментари Харесай

Това са най-ясните симптоми за тумор в мозъка

Като предписание туморът в мозъка е новообразувание, зараждащо в резултат на аномално разделяне на клетките на мозъка или близките тъкани. Има разнообразни типове мозъчни тумори. Някои от тях са злокачествени, до момента в който други не са рак, само че във всички случай те могат да доведат до съществени здравословни проблеми, написа zdrave.to.

Тумор може да се образува в мозъка, само че от време на време ракът се развива в други органи, в последна сметка се популяризира в мозъка. Тази форма на тумори се назовава метастазна или вторична. Най-често срещаните типове рак, които могат да да доведат до метастази в мозъка, са рак на дебелото черво, гърдата, бъбреците, белия дроб и меланома.

Вторичните мозъчни тумори нормално се развиват при хора, които към този момент имат онкологични болести. Първичните от своя страна може да се образуват в самия мозък или в околните тъкани, като черепните нерви, епифизната жлеза.

Симптомите на мозъчните тумори варират според от местоположението и вида на тумора. Факт е, че разнообразни елементи на мозъка са виновни за другите функционалности на тялото, заради което признаците могат да бъдат доста разнообразни.

Някои тумори могат да се развият асимптоматично, до момента в който не доближат огромни размери и няма да доведат до съществени здравословни проблеми, в случай че са доброкачествени.

Признаци и признаци на мозъчните тумори

Общ признак на мозъчните тумори е главоболието, което не изчезва след приемане на нормалните болкоуспокояващи. Но не забравяйте, че множеството болки в главата не са свързани с мозъчни тумори.

Другите тревожни признаци и признаци са:
остро главоболие;
гадене и повръщане;
утежняване на зрението, речта и слуха;
конвулсии;
проблеми с координацията;
изтръпване и иглички в крайниците;
умора;
сънливост;
проблеми със съня;
проблеми с паметта;
промени в настроението и депресия;
некадърност за осъществяване на ежедневни действия.

Ако откриете някой от тези признаци в тялото си, няма да е ненужно да се консултирате с онколог, само че имайте поради, че и други болести може да се съпътстват от сходни признаци.

Рискови фактори
Лекарите към момента не знаят какво тъкмо може да докара до развиването на първоначални мозъчни тумори. Някои фактори обаче могат да усилят риска от тяхното формиране.

Това са:
Възраст.  Колкото по-стари ставате, толкоз по-голям е рискът от развиване на мозъчни тумори. Според учените най-често на риска от израстък в мозъка са изложени на по-възрастни хора, само че с този проблем може да се сблъска всеки човек. Някои типове мозъчни тумори се развиват съвсем постоянно и при деца.

Радиация.  Изложените на нейното влияние хора имат по-висок риск от развиване на мозъчни тумори. Това обаче се отнася единствено до йонизиращо излъчване, в това число радиационната терапия, ориентирана към лекуване на рак, и радиационното влияние на атомните бомби.

Наследственост.  Тя също играе роля, защото мозъчните тумори могат да се развият при хора, чиито родственици също са ги срещали.

Както към този момент споменахме нагоре, в случай че забележите притеснителни промени в здравето си, консултирайте се с доктор. Не забравяйте, че навременната диагноза усилва успеваемостта на лекуването.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР