Като повечето туристи, и ние си представяме Града на любовта

...
Като повечето туристи, и ние си представяме Града на любовта
Коментари Харесай

Парижкият синдром и защо засяга все повече хора

Като множеството туристи, и ние си представяме Града на любовта като едно от най-прекрасните места на планетата. Почти всички идеализираме Париж и имаме една сантиментална настройка за град с калдъръмени улички, красиви дами, изкуство освен зад музейни стени, само че и на всеки ъгъл.

Когато попаднем във френската столица обаче в доста случаи претърпяваме културен потрес, тъй като разбираме, че Градът на любовта не е това, за което сме го мислили.

Сблъскваме се с груби таксиметрови водачи, изнервени сервитьори, които крещят на клиентите, тъй като не приказват съвършен френски, нечистотия, просяци и още хиляди негативи. Именно това разминаване сред красивите показа и разочароващата действителност в доста случаи води до халюцинации, гадене, фикс идея за гонене, потене, познати като Парижки синдром.

Парижкият синдром за първи път е упоменат през 1986 година и е приет медицински проблем. Парижкият синдром е същинска болест и от нея страдат хора от целия свят, само че най-често нейни жертви са японските туристи. Всяка година сред 10 и 20 японци, посетили френската столица, би трябвало да бъдат изпратени назад за страната си, поради тази диагноза.

Японското посолство в Париж даже има гореща линиям основана особено за всички, които страдат от подобен културен потрес. За тях се обезпечава болнично лекуване, а при потребност - изпращане на засегнатия до самолета, с доктор компаньон. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР