Като поставени от Господа епископи в Неговата Църква ние сме

...
Като поставени от Господа епископи в Неговата Църква ние сме
Коментари Харесай

БПЦ ще подпомогне създаването на каноничен църковен статут в Македония

Като сложени от Господа епископи в Неговата Църква ние сме подготвени и през днешния ден да сторим всичко, което е по силите ни и което е в единодушие със свещените догми на светата Църква, с цел да подпомогнем нашите православни братя в днешна Македония - съгласно експлицитната и ясно изразена воля и на останалите приятелски Православни църкви. - това се споделя в патриаршеското и синодално обръщение на Българската православна черква във връзка честването на 1000 - годишнината от основаването на Българската Охридска архиепископия.

Висшият клир на българската православна черква изрично декларира,че ще създадат всичко допустимо македонските им братя да учредят каноничен църковен статут.

При все това обаче имаме и задължението да пазим правилно освен истините и свещените догми на светото Православие, само че също и паметта на тази света Църква, за която Господ Бог ни е поверил да се грижим духовно през днешния ден - за нейната история, за нейната последователност и за нейното настояще и бъдеще. Защото това изисква от нас паметта ни за всички наши, родили ни в Господа, приснопаметни, славни и достохвални предшественици - предстоятели на Българската православна черква и благоверни наши владетели от предишното, духовници и книжовници, и на всички тези, които през вековете са отдали живота си, с цел да я има България - дружно с нейната страна и с нейната автокефална Православна черква. - се споделя още в посланието

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР