Като попитат българина с какво се гордее, всеки път казва:

...
Като попитат българина с какво се гордее, всеки път казва:
Коментари Харесай

Съосновател на „Школо“: Киселото мляко и Стоичков са супер, но нека и с друго да се гордеем

„ Като попитат българина с какво се гордее, всякога споделя: „ с киселото мляко и с Христо Стоичков “. Супер, само че 20 година повтаряме едно и също. Нека стартираме да се гордеем и с нашите бизнесмени, които превземат света – който по какъвто метод може “.

Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ Мирослав Джоканов, съосновател на „ Школо “.

Платформата, която употребяват всички учебни заведения, стана английска благосъстоятелност

Новината, че софтуерът на компанията, който употребяват множеството български учебни заведения за електронни дневници, е продаден на Англия, провокира през седмицата доста подозрения и спекулации. Дори се стигна до там, че Министерството на образованието и науката (МОН) сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) за тази договорка.

Британският пазар е третият след българския и испанския, на който навлиза „ Школо “. Това би трябвало да е мотив за горделивост, посочи Джоканов.

Електронните дневници „ не виждат “ издадени от лекарите документи

От КЗЛД бързо излязоха със мнение: „ Промяната в собствеността на капитала на едно комерсиално сдружение със седалище на територията на Република България не визира уговорките му за отбрана на персоналните данни, които то обработва в качеството му на админ и/или обработващ, както преди смяната, по този начин и след нея. Настъпилите промени не следва да стават мотив за разпространяване на подправени вести, основаване на напрежение измежду огромни групи в обществото, в това число извличането на разнообразни изгоди от недобросъвестни лица, целящи в допълнение въвеждане в илюзия и неправилно ориентиране на публичното мнение “.

Снимка: БГНЕС,

Мирослав Джоканов удостовери в ефира на bTV, че няма никакъв поведе за терзание по отношение на данните на българските възпитаници и техните родители. Виждам позитив в това, че хората в България към този момент си задават въпроса какво се случва с моите данни, добави той.

Новината разсъни и мита за норвежците

„ Данните (които „ Школо “ обработва) са тези, които бяха в хартиените дневници – имена ЕГН, адрес на ученика и на неговите родители, оценки, отсъствия, мнения за детето. Тези данни, когато се вкарат при нас, се изпращат в МОН и се съхраняват при тях. Училищата са админ и притежател на тези данни. Ние сме единствено обработващи. Ние няма по какъв начин да продаваме данни, които не са наша благосъстоятелност. Освен това англичаните нямат никакъв интерес към тези данни, те въобще не ги вълнуват “, разяснява още съоснователят на „ Школо “.

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР