Като почерк, като интерес, пиесата Палачи се нарежда до другите

...
Като почерк, като интерес, пиесата Палачи се нарежда до другите
Коментари Харесай

Пиесата Палачи - гледна точка към битието на пенсионирания палач

Като почерк, като интерес, пиесата " Палачи " се подрежда до другите произведения на Мартин Макдона , само че сюжетът му е една концепция по-достъпен. Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " режисьорът Стоян Радев :

Смятам пиесата за много по-отворена към публиката. Не толкоз закодирана, не толкоз, както той самичък назовава " метатекст " някои от неговите сюжети. Тук сякаш нещата се приказват малко по-откровено, малко по-направо.


Пиесата е в афиша на спектакъл " София ". В " Палачи " драматургът разобличава и разкрива тайните на човешкото сърце, като го прави със смях, добави Радев и дефинира сюжета като много ексцентричен - става дума за това какво се случва с палача, който излиза в пенсия и по какъв начин това се отразява на живота му:

Той води действието в едно малко градче в Северна Англия. Той обича това, и в този смисъл аз споделям, че в него има някаква Чехова страна. Обича да се посвети на някаква дребна общественост там някъде, в провинцията.

Ние сме привикнали да беседваме за неща, които не познаваме по този начин, като че ли ги познаваме. Социалните медии изключително отвориха една врата, в която всеки може да се изрича по всички тематики, да осъжда, да има мнение. Това, което Макдона в тази ситуация ни предлага, е да се срещнем с живота на едни герои, с техните претекстове, с техните причини, с това, което те считат за скъпо и през удивление, в случай че щете, да стартираме да размишляваме, да възприемем тяхната позиция.Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР