Като победа на гражданското общество приемат жителите на квартала новината,

...
Като победа на гражданското общество приемат жителите на квартала новината,
Коментари Харесай

Жителите на Бояна са доволни след решението за игрището

Като победа на гражданското общество одобряват жителите на квартала новината, че на стадиона няма да се излива бетон. И че оборудването остава със свободен достъп. Нещо повече – за нощес беше плануван следващ митинг, той обаче мина от неодобрение в празник.

Двубоят сред жителите на квартала и Даниел Боримиров приключва с резултат 1:0 в интерес на домакините - по този начин с футболна лексика може да се заключи обстановката. Съвсем разбираемо хората смятат това за победа, защото няма да се излива бетон на кварталния стадион и оборудването ще може да се употребява свободно от всички жители.

" Вчера имахме среща с госпожа Фандъкова, която протече много градивно. Тя показа, че с господин Боримиров са разговаряли и по взаимно единодушие договорът ще бъде разпаднат. Искаме още един път да споменем, че това не е някакъв междуличностен дуел сред жителите и господин Боримиров. Напротив, ние нямаме нищо срещу него, той е наш комшия, почитаме го, само че идеята беше да спасим този този терен ", показа Яница Домусчиева.

От страна на вложителя " Витоша Спорт 2015” оповестиха за Българска национална телевизия, че не са се отказали от градежа на комплекса. И продължава разговорът сред тях и Столична община за намирането на подобаващ терен за реализация на плана.

" Ние ще си сложим обица на ухото и оттук насетне няма да позволяваме повече такива неточности. Но освен районната организация носи някаква отговорност, тъй като има три решения на Столичния общински съвет, в които безусловно всички политически сили са го подкрепили единомислещо. Няма група в Столичния общински съвет сега, която да не е имала и тогава представители в общинския съвет ", съобщи кметът на регион " Витоша " Теодор Петков.

До тази развръзка се стигна след серия от митинги, само че и след сполучлив разговор сред хората и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Още от реакциите на жителите - вижте във видеото.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР