Като по чудо в надупчения от куршуми луксозен сребрист мерцедес

...
Като по чудо в надупчения от куршуми луксозен сребрист мерцедес
Коментари Харесай

Студени досиета: 9 куршума за касоразбивач №1 Джиджи

Като по знамение в надупчения от патрони първокласен сребрист мерцедес оцелява 17-годишната другарка на посочения за касоразбивач №1 - Теодора.

Показният разстрел е осъществен към след 1 часа след среднощ пред блок 914. Убиецът стреля от друга кола, а Цонков се пробва да избяга, само че губи надзор върху мерцедеса и го забива в паркиран остарял "Москвич ". При удара мерцедесът отскача, блъска микробус, отсича железна улична лампа и се забива в "Опел Астра ".

Вижте фотоси

Колата на килъра изчаква каскадата, след което умерено стопира. Килърът излиза и от непосредствена непосредственост открива още веднъж огън по 44-годишния Цонков, с цел да е сигурен, че поръчката е изпълнена. След което умерено се качва назад и изчезва в неизвестена посока.

При аутопсията от тялото на Джиджи са извадени 9 патрона.

Кой е Йордан Цонков-Джиджи

Официално Йордан Цонков (с бащино име също Цонков) има две компании - "Панама 2005 " ЕООД, която се занимава с комерсиално ходатайство с разнородни артикули и "Айс М-Джи " ООД, където Джиджи е съсобственик с 42-годишния Методи Борисов. Предметът на активност на "Айс М-Джи " е търговия с електроуреди и дребни домашен артикули.

Всъщност той е именит касоразбивач, наставник на всички обирджии в София. Дори преди години той учил по какъв начин да краде оповестения за търсене като незаконен необут Христофорос Аманатидис -Таки.

Джиджи бе прочут и с това, че с част от извоюваните от кражби пари си купил и съвсем всички жилища в един вход на блок в столичния квартал "Люлин ". В тези жилища живеели близки и родственици на крадеца.

Кариерата на Цонков почнала още в края на 80-те години на предишния век. Първоначално той почнал да краде от домове, като последователно се специализирал в отварянето на сейфове и от повече от 10 година е фамозен като касоразбивач №1 у нас.

В последните години преди да бъде показно разстрелян Джиджи бил главатар на всички крадци в София. Той освен че ги познавал и обучавал, а и давал позволение за всеки по-сериозен удар. Всяка информация за богат офис, който може да бъде опразнен, минавала първо през Цонков, който решавал кой и по кое време да извърши обира. Самият Джиджи взел участие персонално единствено при доста едри случаи и когато считал, че няма риск следите да доведат до него.

Последно убитият бил задържан през 2008 година. Тогава служителите на реда събрали доказателства, че Цонков е взел участие в грабеж на над 120 000 лв. в друга валута от каса в офис на компания за мобилни технологии. След ареста му обаче съдът решил, че няма потребност да го оставя зад решетките, и го пуснал под гаранция от 3000 лв..

Разбитата група на Вальо Бореца

През 2013 година от прокуратурата оповестиха, че са разрушили групата за мокри поръчки на Валентин Янев - Вальо Бореца - считан за водач и на групата за отвличания "Наглите ". В ареста бяха вкарани 15 души, а съгласно проверяващите точно тази група е направила убийството на 44-годишния Джиджи.

Две години по-късно Върховният касационен съд удостовери 17-годишната ефикасна присъда на Бореца, само че за друго закононарушение - опит за ликвидиране на Мартин Първанов - Марто Лудия.

През 2016 година прокуратура внесе обвинителен акт в съда против бандата на Янев, станала известна като "Килърите 2 ", само че в него нямаше и дума за поръчкови убийства. Групата бе предадена на съд за обир на банка и опит за обир на кола.

Така досега убийството на Джиджи не е разкрито. Поръчителят също остава незнаен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР