Като първа точка от програмата за днес се предвижда депутатите

...
Като първа точка от програмата за днес се предвижда депутатите
Коментари Харесай

Парламентът гледа ратификации на международни документи, ПП-ДБ из...

Като първа точка от програмата за през днешния ден се планува депутатите да обсъдят законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване на България в програмата на Организацията за икономическо съдействие и развиване за Украйна с непринуден финансов принос в размер на 60 хиляди евро.

 

Втора точка планува да бъде разискван законопроект за одобрение на Споразумението на участващите сътрудници към Фонда на НАТО за нововъведения и първо гласоподаване на измененията в Закона за ограничение промените на климата. 

Седем министри ще вземат участие през днешния ден в парламентарния надзор от 11 часа.

 

Това са министрите Румен Радев, Димитър Илиев, Калин Стоянов,  Андрей Цеков, Атанас Славов, Юлиян Попов и Кирил Вътев.

Поради задължения в съвещанието за парламентарен надзор няма да вземат участие премиерът Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министрите Асен Василев, Кръстю Кръстев, Милена Стойчева, Тодор Тагарев.

 

По традиция  в дните към годишнината приказваме доста за Апостола на свободата, проучваме, обобщаваме, прокламираме. Това съобщи в декларация Ванина Вецина от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Поводът са 151 години от обесването на Васил Левски, които ще се навършат тази година на 18 февруари. 

Смятам, че би трябвало да му отдадем респект, взирайки се в себе си и откривайки в неговите думи личните си каузи, уточни Вецина. Всеки от нас има собствен прочит на „ Аз съм посветил себе си на Отечеството още от 61-во (лето) да му послужвам до гибел и да работя по народната Воля “, добави тя, цитирайки думи на Левски.

 

В наше време героизмът и саможертвата имат други измерения, само че смисълът остава същият, съгласно депутата. Колко от нас ще реализиран цели, с които ще бъдат запомнени, попита Вецина. И прикани да не чакаме дати като 18 февруари, с цел да си спомняме за националните идеали. По-често би трябвало да слушаме Левски, би трябвало да се постъпва зряло, уточни още Вецина. 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР