Като отговорна политическа сила бяхме длъжни да поискаме свикване на

...
Като отговорна политическа сила бяхме длъжни да поискаме свикване на
Коментари Харесай

Крум Зарков към Борисов: Считате ли, че въпросът за отговорността за срива на ТР е изчерпан с оставката на Зорница Даскалова

„ Като виновна политическа мощ бяхме длъжни да желаяме привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Първо, тъй като сривът на Търговския указател е невиждана рецесия, заплашила комерсиалния оборот и построяването на електронно ръководство. Второ, поради нежеланието на министъра на правораздаването да изясни случилото се и да успокои търговци, Неправителствени организации и жителите “. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков от парламентарната естрада.

Той бе безапелационен, че за рецесията и за реакцията има виновни, само че остават да висят неизяснени въпроси. Зарков посочи, че поради отхвърли на министър Цачева да отговори на тях е време да отговори министър председателят. „ Как се стигна до срутва в ТР? Изпълнявани ли са законовите условия и положителните практики за съхранението на информация, в това число при положение на повреда и злонамерени дейности? Има ли риск от загуба на информация? Защо към този момент съвсем две седмици повредените регистри не могат да бъдат възобновени “, попита Зарков.

Той запита още, съществува ли риск за пропадането на други системи и бази данни и смята ли министър председателят, че въпросът за отговорността е привършен с оставката на Зорница Даскалова?

„ Тази оставка сложи и нови въпроси. В претекстовете за нея тя приказва за политически напън за прикриване на директните реализатори и виновните за срутва на ТР лица “, напомни Крум Зарков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР