Като опит да се повлияе на днешното решение на Върховния

...
Като опит да се повлияе на днешното решение на Върховния
Коментари Харесай

Артекс се оплаква от протест срещу Златен век - бил опит да се повлияе на съда

Като опит да се повлияе на днешното решение на Върховния административен съд (ВАС) за " Златен век " дефинира строителна компания " Артекс " снощния митинг в столичния квартал " Лозенец " - пред провокиралия скандал план " Златен век ". На първа инстанция " Артекс " завоюва делото.
Спирането на градежа на " Златен век " стана поради констатации на ДНСК за структурно изменение на плана на постройката, без това да е съответно отразено и тъй като в действителност строителите и надзора на градежа са едни и същи - т.е. притежателите на " Артекс " хем строят, хем сами се ревизират по какъв начин строят.
" В изказването им във връзка мероприятието те декларират, че неслучайно са избрали датата на митинга, защото " това е ден преди делото във Върховен административен съд, в което " АРТЕКС " апелира акта за краткотрайно прекъсване на строителството от ДНСК ". Те прибавят също и че чакат " тази заповед да бъде анулирана, защото, за жалост, е съзнателно неприятно написана от ДНСК. " Всички ние, които имаме вяра във върховенството на Закона и в правосъдната система на България, се стремим да боравим единствено с правни причини и мнения. Затова считаме държанието на ИК " Лозенец " за опит за влияние, манипулиране и директно въздействие, върху решението на съда, което е безусловно неприемливо в една правова страна, член на Европейския съюз ", оплаква се " Артекс " в известие до медиите.
От " Артекс " се оплакват и, че митингът е политически, като би трябвало да се прави разграничаване. Съгласно етимологията на думата " политика ", тя произлиза от гръцкото полис, което значи както град, по този начин и съобщност от жители - съгласно описанието в Wikipedia! " Сдруженията на жителите служат за облекчаване и отбрана на техните ползи и не могат да си слагат политически цели и да правят политическа активност, присъщи единствено на политическите партии ", твърди " Артекс ".
Снощният митинг на улица " Златен рог " беше и с искане за оставка на ръководителя на ДНСК Иван Несторов. А повода е, че ДНСК в действителност не апелира разрешението за градеж, което, съгласно ИК " Лозенец ", е изтекло преди " Артекс " да стартира в действителност да строи " Златен век ". Подробности можете да намерите ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР