Като омбудсман политически коментари не мога правя, нямам такава функция,

...
Като омбудсман политически коментари не мога правя, нямам такава функция,
Коментари Харесай

Мая Манолова в ефира: Вдигането на данъците няма да направи хората по-богати, че да могат да си купят нови коли

" Като омбудсман политически мнения не мога върша, нямам такава функционалност, моята задача е да оказвам помощ на жителите, да ходатайствам.

Протестите са гражданско право, те имат право, общественото страдалчество затиска хората. То става все по-нетърпимо ", съобщи Мая Манолова в ефира на Нова тв.

Трябва да напомним, че се покачиха и Еко таксите за колите. Тези такси се събират,  само че няма действителен резултат. Те се акумулират от частни компании. Няма надзор и бистрота по какъв начин се влагат тези пари.

Повишаването на налозите и таксите няма да направи хората по-богати, с цел да могат да си разрешат по-нови коли ", добави още тя.

" Живеем в пазарна стопанска система. Единственият метод да са ниски цените е да има конкуренция. Тя би трябвало да се подтиква. Държавата дължи отговор на този въпрос. Достатъчна ли е конкуренцията в региона на горивата във връзка с данъчните хранилища, търговията? Осигурява ли страната задоволително гаранция за разширение на конкуренцията? Има ли задоволително благоприятни условия за импорт, тъй че да пада цената на горивата. На тези въпроси не би трябвало да дава отговор омбудсманът, а управляващите, инситтуциите. "

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР