Като огромен удар по китайските хардуерни компании за компоненти за

...
Като огромен удар по китайските хардуерни компании за компоненти за
Коментари Харесай

Голям удар за китайската технологична индустрия – ОАЕ постепенно се отказват от китайските компоненти в полза на американските

Като голям удар по китайските хардуерни компании за съставни елементи за изкуствен интелект, ОАЕ взеха решение да прекратят връзките си с китайските компании и вместо това започнаха да заменят китайските съставни елементи с американски аналози.

G42, водеща компания в региона на изкуствения разсъдък, основана в Обединените арабски емирства (ОАЕ), разгласи решението си да скъса връзките си с китайските снабдители на хардуер в интерес на американските им сътрудници.

Този ход се преглежда като отговор на възходящото геополитическо напрежение, обвързвано с новите технологии, като G42 се стреми да си обезпечи достъп до чипове, създадени в Съединени американски щати, и да отговори на опасенията, изразени от американските сътрудници, в това число Microsoft и OpenAI.

Пенг Сяо, основен изпълнителен шеф на G42, акцентира нуждата от този избор заради търговски съображения, като съобщи: „ Не можем да работим и с двете страни. Просто не можем “.

Решението е част от напъните на G42 да увери американските си сътрудници, че съблюдава разпоредбите на Вашингтон за експорт на авангардни чипове и резервира достъпа си до чиповете, създавани в Съединени американски щати.

Неотдавнашни отчети акцентираха дълбоките връзки на G42 с Китай, което породи угриженост измежду американските чиновници по отношение на връзката на компанията с телекомуникационния колос Huawei.

Съществуват опасения, че G42 може да послужи като канал за прекачване на американски технологии за изкуствен интелект и генетични данни към китайското държавно управление и компании.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР