Като най-богатият човек в света, Илон Мъск привлича много внимание.

...
Като най-богатият човек в света, Илон Мъск привлича много внимание.
Коментари Харесай

Младеж следи Илон Мъск и му поиска 50 000 долара

Като най-богатият човек в света, Илон Мъск притегля доста внимание. Не цялото е с позитивен резултат. Оказва се, че от няколко месеца 19-годишен юноша следи пътуванията на Мъск и ги разгласява в интернет и в този момент желае пари от него, с цел да спре, оповестява Engadget.

19-годишният студент е направил бот в Twitter, който следи и разгласява по кое време частният аероплан на Мъск излетява и каца и къде. Оказва се, че това е самобитно занимание на Джак Суини, който е направил сходни ботове и за частните самолети на други милиардери, в това число Бил Гейтс, Джеф Безос, както и на известни персони.

Повечето такива ботове не са изключително известни, само че този за самолета на Безос към този момент има над 180 000 почитатели. Самият Мъск също знае за бота и не го харесва, въпреки програмата да употребява обществено налична информация.

През есента на предходната година Мъск се е свързал с младежа и му е предложил 5000 $, с цел да спре бота и прецизирал, че не му се коства вярно да заплаща за това. Милиардерът се е аргументирал, че това е риск за сигурността му и изтриването на бота ще попречи на "луди хора " да го намерят къде се намира, оповестява Protocol.

Суини обаче му предложил друго - Мъск да му заплати 50 000 $, с цел да довърши образованието си и да си купи кола, "може би даже Model 3 ". Също по този начин му дал препоръки по какъв начин самолетът да се следи по-трудно. Мъск дал отговор, че ще си намерения и диалозите сред двамата завършили, а малко по-късно препоръките били имплементирани.

В изявление за Business Insider Суини споделя, че е вложил доста работа в бота и "5000 $ не са задоволителни " и първичната оферта не заменя "забавлението ", което е получил до момента в който работи по плана си. Младежът също по този начин споделя, че работата по въпросния бот му е помогнала да се научи да програмира и с помощта на това си е намерил работа в сферата. Суини прецизира в бота, че "следи самолета, не хората, които са в него ".

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР