Като на филм Алекс Ринс спечели последното състезание на Сузуки

...
Като на филм Алекс Ринс спечели последното състезание на Сузуки
Коментари Харесай

Ринс е плакал преди старта на Гран При на Валенсия

Като на филм Алекс Ринс завоюва последното съревнование на Сузуки преди японската марка да се отдръпна от MotoGP. Вчера испанецът победи в Гран При на Валенсия, като за него това бе втора победа в последните три старта, защото той бе над всички и в Австралия през три седмици.

След финала Ринс разкри, че се е разплакал на стартовата решетка на „ Рикардо Тормо “, тъй като е знаел, че това е последният старт на тима, с който той направи своя дебют в кралския клас през 2017 година. 

„ Страхотен завършек на сезона. Сузуки напуща спорта, нямаше по какъв начин да се сбогуваме по по-добър метод. От старта до финала всички мина добре, само че самото съревнование не беше елементарно. Първо поради страстите на целия уикенд, в действителност трябваше да ги оставя настрани тях. Квалификацията беше доста значима, а в нея ние успяхме да се преборим за 5-то място.

„ Днес ми беше мъчно да се съсредоточвам. Видях мотора и механиците на решетката и се разплаках. Всички страсти избиха. Трябваше да се убедя самичък себе си, че занапред има съревнование.

„ След това направих страховит старт и поведох в първия завой. Хорхе (Мартин) беше доста бърз, както и Брад (Биндър) в края. Нямах правото да позволявам неточности, трябваше да държа моята си линия и да вардя гумите.

„ Показахме, че можем да печелим със Сузуки. Те взеха решението да изоставен шампионата още в четвъртото съревнование. Днес дадох всичко от себе си и нещата се получиха “, сподели Ринс след финала.

Решението на Сузуки да напусне шампионата бе доста изненадващо, изключително поради обстоятелството, че единствено преди две години производителят от Хамамацу завоюва купата при водачите с Жоан Мир, както и тази при тимовете. 
 Алекс Ринс се е разплакал, когато са му споделили, че Сузуки се отдръпва от MotoGP Алекс Ринс се е разплакал, когато са му споделили, че Сузуки се отдръпва от MotoGP
Догодина Ринс и Мир ще преминат в лагера на Хонда, като Ринс ще се състезава за сателитния отбор на ЛСР Хонда, където ще си партнира с Такааки Накагами. Мир пък ще стане част от заводския отбор на японците, формирайки шампионско дуо дружно с Марк Маркес.
 Официално: Хонда образува шампионско дуо от Жоан Мир и Марк Маркес в MotoGP Официално: Хонда образува шампионско дуо от Жоан Мир и Марк Маркес в MotoGP
И двамата ще имат шанса да тестват новите си машини още на следващия ден, когато ще се организира формалният следсезонен тест в MotoGP. Той още веднъж ще бъде на пистата „ Рикардо Тормо “, на която през вчерашния ден завърши сезонът в кралския клас. 
 MotoGP разгласи датите на предсезонните проби за 2023 година MotoGP разгласи датите на предсезонните проби за 2023 година
Същинската подготовка преди старта на идната акция пък ще стартира при започване на февруари, когато ще се проведат първите предсезонни тествания на пистата „ Сепанг “ в Малайзия. Те ще се състоят от 10 до 12 февруари, а по-късно ще има единствено още два дни за проби на 11 и 12 март на пистата „ Портимао “. Португалското трасо ще одобри и първия старт за сезона, като Гран При на Португалия ще бъде на 26 март.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР