Като много забавна тема и победа за БСП лидерът на

...
Като много забавна тема и победа за БСП лидерът на
Коментари Харесай

БСП си приписа успеха за развръзката с депутатския имунитет на Борисов

Като " доста занимателна тематика " и победа за Българска социалистическа партия водачът на социалистите Корнелия Нинова дефинира. По думите ѝ това се е случило под натиска от заплахата още през днешния ден пленарната зала да вземе решение за събаряне на депутатската отбрана на някогашния министър ръководител.

Тази заран депутатите включиха в програмата си за работа на Българска социалистическа партия за събаряне на имунитета на Борисов. Това стана да го вкарат за разглеждане в зала, които срещнаха отпора на болшинството.

 Фалстарт на комисията за имунитетите: първото съвещание пропадна поради липса на кворум Фалстарт на комисията за имунитетите: първото съвещание пропадна поради липса на кворум

Според Нинова Борисов самичък се е отказал, тъй като " може би е знаел, че ще падне, по тази причина бърза пред вятъра ", само че позволи и друга причина: " за интервала, в който се скри, в който сякаш сътвориха комисия за имунитети, която не работи, смениха Гешев и си сложиха този прокурор, който чакаме да докара делото до край ".

" Даването на имунитета е бягство от позора, на който щеше да бъде подложен в зала. Освен това евентуално чакат, че нещо по делото ще бъде покрито и неразследвано ", сподели Нинова.

Самият Борисов с думите, че " на съучениците на Гешев няма да го дам ". Час по-късно позицията се обърна: " Все отново аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване ", сподели Борисов. Допълнителна информация какво е довело до смяната в решението му по този начин и не бе предоставена на медиите.

Това не се разбра и от изявлението на водача на депутатите от ГЕРБ в Народното събрание Десислава Атанасова. Вместо това тя атакува Нинова с думите, че " приказва в един глас с някогашни магистрати, които стартират своите политически планове ", препращайки към
Депутатите на ГЕРБ от дълго време стартират тезата за връзка сред и прокуратурата като обвързват отводът на социалистите да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ с напън от прокуратурата. По адрес на Нинова бяха отправени рецензии, че играе двойна роля и се изявява като " секретарка на господин Гешев ".

" Корнелия Нинова си приписва победи откакто 16 години не може да бие ГЕРБ на изборите и стигна до обстановка, в която е с 20 народни представители в Народното събрание, през днешния ден е отбелязала като нейна победа отхвърли на Борисов от имунитета му ", сподели Атанасова и прикани водачът на Българска социалистическа партия " да си гледа партията и нейното оцеляване ".

 Българска социалистическа партия внесе проекторешение за събаряне на имунитета на Бойко Борисов (допълнена) Българска социалистическа партия внесе проекторешение за събаряне на имунитета на Бойко Борисов (допълнена)

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ посъветва всички депутати " да не замесват правосъдната самостоятелна власт в калните си политически игри, тъй като имунитетът, от който Борисов се отхвърля, евентуално се употребява за политическа дъвка, която през днешния ден бе отнета на Нинова и на други бъдещи или сегашни водачи, които ще вършат политически планове. ", сподели тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР