Като млад специалист в областта на подбора на персонал, на

...
Като млад специалист в областта на подбора на персонал, на
Коментари Харесай

10-те най-големи грешки по време на интервю за работа

Като млад експерт в региона на подбора на личен състав, на мен ми се случва да повеждам много изявленията. Ето 10-те най-често срещани неточности, който вършат претендентите.

1. Не идвате

Това е главното. Разбира се, че всеки има определен график и е обикновено да се съобразява с него. Щом обаче сте поели ангажимент е неотложно да го спазвате, ако по някаква причина не може да присъствате, най-малко се обадете авансово.

2. Преговаряте

Когато сте кандидатствали по тази публикация, вие сте видели и изискванията в нея. Ако нещо по тях ни ви харесва, намерете си друго, което да ви удовлетворява. Не превръщайте изявлението в пазарлък.

3. Не говорите

Целта на изявлението е да ви опознаят. Ако всяка една дума би трябвало да ви се „ вади с ченгел “, тогава то би се трансформирало в изтезание и за двете страни. Отпуснете се и бъдете себе си.

4. Говорите доста за персонални неща

На противоположния полюс е другата прекаленост. Говорите прекомерно доста за персоналния си живот. Не е належащо да споделяте за котката, съседите си и любовния си живот.

5. Непрекъснато си ровите в телефона

Забравете за телефона си за малко, колкото и значимо известие да имате да получите. Крайно пренебрежение е някой да ви приказва за работа, а вие да разглеждате Facebookа си. Затова по време на изявлението затворете телефона си и го сложете на беззвучен режим.

 10-те най-големи неточности по време на изявление за работа

6. Прекъсвате и не изслушвате

Важно!!! Научете се да изслушвате. Може да получите значима информация по отношение на самата позиция, компанията и това, за което сте кандидатствали. Добро усещане прави, в случай че си записвате по значителните неща.

7. Държите се нападателно

Дошли сте на изявление. Няма нищо ужасно. Няма да ви наранят и да ви излъжат. Не е нужно да се държите жестоко и нападателно.

8. Изглеждате прекомерно напрегнати или отегчени

Старайте се, колкото и да ви е мъчно, да се контролирате. Не е нужно да се тресете на стола или да чупите ръце. Обратната прекаленост също не е целесъобразна – да гледате разсеяно през прозореца или да заспивате.

9. Не знаете нищо за компанията

Научете най-малко нещо за мястото, на което сте кандидатствали, и работата, която ви интересува. Хубаво е да проучите активността на компания и главните отговорности на вашата позиция. Просто, с цел да сте готови.

10. Бързате да си ходите

Важно, не бягайте, когато срещата завърши, като изплашена газела. Интервюто е половината от работата. Бъдете търпели и приключете с усмивка. Ще се изненадате какъв резултат има.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР