Като министър на вътрешните работи съм изключително доволен от постигнатото

...
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Продължаваме да отстояваме позицията си до взимане на политическо решение за присъединяването на България към Шенгенското пространство

„ Като министър на вътрешните работи съм извънредно удовлетворен от постигнатото и свършеното досега “ , съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг в Министерския съвет във връзка реализирано политическо съглашение със съответните министерства на Австрия и България за разширение на Шенгенското пространството с Румъния и България с въздушни и морски граници.

Той напомни отличната оценка и поддръжка за Министерство на вътрешните работи даже и от тези, които ни попречват по пътя към пълноправно участие в Шенген:

„ Резултатът на министерството е ясно закрепен в отчета от последната задача, която бе осъществена през ноември за инспекция на външните граници. Категорично декларирам, че Министерство на вътрешните работи ще продължи да прави нужното в синхрон с премиера и вицепремиера. Ще отстояваме своята позиция до взимане на крайното политическо решение “.

Вътрешният министър благодари на своите сътрудници от Министерство на вътрешните работи, на екипите от Министерството на външните работи, от Министерския съвет и на всички, които през последните години и месеци старателно полагаха старания за приемането на страната ни като пълновръстен член в Шенгенското пространство .

Министър-председателят на Република България акад. Николай Денков и заместител министър- ръководителят и министър на външните работи Мария Габриел означиха основната роля за постигането на позитивния резултат на ангажираните екипи от Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи, Министерството на правораздаването, както и на.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР