Като любители на чесъна, често предпочитаме вместо пресата да използваме

...
Като любители на чесъна, често предпочитаме вместо пресата да използваме
Коментари Харесай

Лесен трик, за да се отървем от аромата на чесън по кухненската дъска

Като фенове на чесъна, постоянно избираме вместо пресата да използваме дъска и да го накълцаме на ситно, тъй като по този начин като че ли доста по-добре се съхранява целия му мирис и сос, които са ни нужни за даденото ядене.
 Хладилникът, микровълновата печка, неприятните миризми и един елементарен трик по какъв начин да се отървем от тях
Никога повече неприятни миризми в хладилника и микровълновата

Лесен и натурален способ да се отървем от миризмата

Така обаче непроменяемо дъската за рязане поема от наситения мирис на чесъна и е много мъчно човек да се отърве от него. Именно по тази причина от Reader``s Digest ни дават няколко скъпи съвета по какъв начин най-лесно да се оправим с миризливата чесънова дъска.

Преди да посегнем към дъската за рязане, хубаво е знаем от какъв типа материал е тя. Дъските от пластмаса, смола, мрамор или стъкло са по-лесни за разчистване, защото не всмукват миризми. От друга страна, дървените дъски са порести, което ги прави най-потенциални жертви на аромата на чесън.

Как да премахнем миризмата на чесън от дървена дъска за рязане

Ако сме нарязали единствено една или две скилидка, може да успеем да се измъкнем с просто измиване на дъската в гореща сапунена вода. Ако обаче чесънът е в по-голямо количество, това няма да ни избави и тогава би трябвало да се подготвим с " тежката артилерия ".
 Снимка 489471

Започваме с измиване на дъската с равни елементи оцет и топла вода. Поръсваме сода за самун по цялата дъска и напръскваме с още повече оцет и вода. Търкаме дъската с четка за разчистване, изплакваме добре и оставяме да изсъхне. Ако не сме удовлетворени от резултата, повтаряме до момента в който миризмата на чесън не изчезне.
Ако пък желаеме да си спестим малко време от усърдно миене, можем просто да си купим една дребна дъска, която да вземем за пример да използваме единствено за чесън и лук. Така остатъчния мирис няма да ни тормози.
 Защо чесънът се отразява толкоз зле на дъха ни
Защо чесънът се отразява толкоз зле на дъха ни

И по какъв начин да понижим този ефект
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР