Като лекар бих адмирирал всяка мярка, която ще доведе до

...
Като лекар бих адмирирал всяка мярка, която ще доведе до
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Над 70% от лекарите са ваксинирани

„ Като доктор бих адмирирал всяка мярка, която ще докара до нарастване на броя на имунизираните българи, тъй като сме на последно място в Европа “. Това съобщи доктор, общопрактикуващ доктор и зам.-председател на УС на БЛС, пред Би Ти Ви. Според него обаче е рано да се каже по какъв начин тъкмо зеленият документ ще се отрази на това.

По думите му над 70% от всички лекари в страната са имунизирани, също така са и преболедували. Лекарското съсловие значително сподели на обществото по какъв начин би трябвало да се борим с епидемията, означи доктор Брънзалов.
 Д-р Брънзалов: Европейските страни с 80% имунизирани не помниха за Коронавирус епидемията Д-р Брънзалов: Европейските страни с 80% имунизирани не помниха за Коронавирус епидемията
" Ваксината е най-мощното оръжие, с което сега разполагаме в битката против Коронавирус. Здравната ни система ще издържи на четвъртата въл...

Той разяснява и тематиката за подправените Коронавирус документи, като уточни, че те са едно леке върху България. „ За този който ги издава и за този, който ги търси, не би трябвало да има никаква разлика “, счита доктор Брънзалов. „ БЛС не е проверяващ орган, нито може да санкционира някой, има институции за тази цел и те би трябвало да си свършат работата “, съобщи той.

„ Факт е, че имаме проблеми с финансирането на нашата система, както сега, по този начин и в минали години това съществено е седяло на дневен ред “, означи той във връзка митингите на незабавните медици за почтени заплати и условия на труд. „ Това води до спомагателна ескалация на напрежението, което така и така е на доста високо равнище в страната “, сподели доктор Брънзалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР