Като ламарина с много дупки вижда Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) проф.

...
Като ламарина с много дупки вижда Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) проф.
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Защо искат парламентът да е като корпус за бързо реагиране?

Като ламарина с доста дупки вижда Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) проф. Огнян Герджиков - ръководител на 39-то национално заседание, длъжностен министър председател на България от 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година

Пред БНР проф. Герджиков изясни, че в Наказателно-процесуален кодекс има непрекъснати промени , непрекъснати ремонти на поправките, с непрестанен напън да се вършат нови и нови промени съгласно съответна обстановка в съответен проблем.

Повод за думите му е разискването на последните промени в наказателното законодателство - желаната смяна в съкратеното произвеждане. Към момента правната комисия сплоти три от препоръчаните законопроекта по тематиката. Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов счита, че законовите промени са неприятно дефинирани.
 Бойко Рашков: При съкратеното произвеждане гибелта няма никакво значение
Бойко Рашков: При съкратеното произвеждане гибелта няма никакво значение

С него се измъкват причинителите на тежки закононарушения, счита някогашният началник на Национална следствена служба

По думите му непрекъснатите промени в законите не са единствено в региона на наказателното право . " Това е нещо, което е в положение да ме вбеси. Не знам за какво у нас се счита, че Народното събрание би трябвало да работи като корпус за бързо реагиране . Закони не се вършат по този начин. Народната воля не би трябвало да се слуша категорично по всички въпроси ", безапелационен е проф. Герджиков.

" Ако на всеки съответен случай реагираме по някакъв метод, то това не е законодателство . Това е нещо, което е друго от устойчивостта , която се изисква за всяка естествена правова страна ", сподели юристът и учител.
 Близки на Виктория Маринова желаят смяна в Наказателно-процесуален кодекс
Близки на Виктория Маринова желаят смяна в Наказателно-процесуален кодекс

Това заяви техният юрист Андрей Желязков

По думите на проф. Герджиков професионализмът у нас не е на респект и е в рецесия . " В доста посоки се работи аматьорски и това взема връх, даже в законодателството. Сега всичко е непринудено. Трябва да има непоклатимост, предвидимост . Затова и вложителите бягат от България, тъй като тук по средата на играта разпоредбите се сменят ".

Според него е напълно целесъобразно да се направи опит да се създаде нов Наказателен кодекс.

" Стана ясно, че Наказателен кодекс е от 1968 година. В общата му част съвсем няма какво да се пипа . Но там, където са обособените типове закононарушения, там е извънреден безпорядък, цялостен с вътрешни несъгласия и с кръпки ", съобщи проф. Герджиков.

Според него това е дълготрайна задача, която би трябвало да бъде изпълнена от сериозна група от експерти, да се създадат обществени разисквания. Големите закони на демократичните страни се вършат доста години, а не за броени дни и месеци ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР