Като катастрофа определи лидерът на АБВ Румен Петков съотношението на

...
Като катастрофа определи лидерът на АБВ Румен Петков съотношението на
Коментари Харесай

АБВ: Защо прокуратурата не влезе във вилата на премиера?

Като злополука дефинира водачът на АБВ Румен Петков съотношението на безплатни и заемни средства от контрактуваните 29 милиарда евро за България. За всички страни отношението грантове към заеми е към 50% на 50%, а за нас е 25% на 75%, уточни Петков и разяснява: „ Това е резултата на шкафчето. Това е оценката на страните членки за нас като сегашен потенциал и капацитет. Това не е неуспех. Това е злополука. Трябва да е ясно на всички. Това е горчивата оценка за нас. Тази оценка - 25 на 75 споделя: Вашият министър ръководител оглавява корупцията в Европа “.
Петков разгласи, че АБВ ще изпрати видеоклипчето за къщата на премиера, което съгласно него е достоверно, на посолствата на Германия, като председателстваща Европейски Съюз страна и на Съединени американски щати и ще ги пита това задоволително ли е и партньорско ли е. „ За немското председателство това задоволително държание ли е на министър-председател в Европейски Съюз? Ще питаме и Съединени американски щати – те смятат ли че това е техен сътрудник. Ако те смятат, че това е техен сътрудник, значи те смятат, че грабежът е естествена процедура “, съобщи Петков.
Той укори прокуратурата в изборен метод и изрази неразбиране за какво не влезе във вилата на премиера. „ Показват ти чекмеджета с евра… Ако това беше на някой от съветниците, еле пък на президента, те щяха да са влезнали преди да е завършил клипа “, разяснява Петков и укори прокуратурата, че не демонстрира никакъв интерес към нощните шкафчета на премиера. „ Според мен прокуратурата подкрепя Борисов за укриване на доказателства с директно присъединяване на основния прокурор “, заключи Петков.
Той означи, че всяко златно кюлче има номер и по номера може да се откри произхода и цялостното му придвижване. „ Защо нашата прокуратура не се поинтересува за придвижването. Може да се смята, че да речем две от кюлчетата са с генезис Германия – кой ги купи, от кое място ги купи, по какъв начин влязоха в България, кой ги внесе?...… Защо няма следствие по въпроса “, недоумява той.
„ Банкнотите по 500 евра са въпросни в Европейски Съюз от най-малко 7 – 8 години и по тази причина има вътрешнобанкова директива по номерата на 500-евровите банкноти се следи тяхното придвижване. От този милион евра, най-малко 5 – 6 банкноти могат да бъдат установени незабавно в коя банка последно са били. Защо не питаме? “, добави Петков във връзка сниманите чекмеджета в спалнята на премиера. Той изрази отвращение, че няма никакво следствие и на аудио материалите с гласа, наподобяващ на този на премиера и ги дефинира като скандални.
Пояснявайки претекстовете на АБВ да желае оставката на основни прокурор, водачът на АБВ посочи, че сме единствената страна, в която основният прокурор произнася присъди. „ Нямаме завършени следствени каузи, нямаме повдигнати обвинявания, нямаме изговаряне на съда, само че имаме присъди, произнесени от основния прокурор “, уточни той и дефинира това като посягане върху нормативната уредба, Конституцията и правовата страна.
„ Настояваме Народното събрание да се произнесе по въпроса – подобен основен прокурор поносим ли е за нас “, добави Петков и означи, че този въпрос, стои и пред Висш съдебен съвет.
Като мотив за желаната оставка на основния прокурор, Петков уточни и грубото редовно тъпчене на член 32 от Закона за СРС, който гласи, че резултатите, получени посредством СРС не могат да бъдат употребявани за друго с изключение на за попречване, откриване и доказване на закононарушения и за отбрана на националната сигурност при условия и по реда, посочени в закона. „ Този член се погазва жестоко и редовно. Погазва се подборно. Някой си избира – тук ще покажем тези СРС, другите ще ги скрием… Това е престъпление, което не смущава нито един прокурор, не смущава Висш съдебен съвет, не смущава Народното събрание “, разяснява Петков.
Нахлуването с тежковъоръжени лица в президентската институция е другото съображение на АБВ да упорстват за оставката на Гешев, уточни още Петков. „ Не знам, в случай че са очаквали вицепрезидента Йотова с картечница да ги чака от втория етаж да ги гърми, това е различен въпрос “, иронизира дейностите на прокуратурата Петков. Случилото се тогава, по думите му е „ формализирано безумство и посягане върху държавността “.
В отговор на въпрос на Actualno.com за поисканите, обещани и отказвани оставки на тримата министри Горанов, Караниколов и Маринов, водачът на АБВ уточни кой е индивидът на Движение за права и свободи в държавното управление.
„ Борисов им изиска оставките с аргумента, че са от Движение за права и свободи. Така му споделили районните координатори, той не е знаел, само че те са го осветлили. После споделя – нищо, че са от Движение за права и свободи, към този момент не им желая оставките. Значи, да е ясно - индивидът на Движение за права и свободи в държавното управление е Борисов “, съобщи Петков. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР