Като жени, връзката ни с косата ни може да бъде

...
Като жени, връзката ни с косата ни може да бъде
Коментари Харесай

4 основни причини, поради които косата ви внезапно става по-тънка

Като дами, връзката ни с косата ни може да бъде доста персонална. Тя може да бъде форма на еднаквост и горделивост. Ето за какво забелязвайки, че косата става по-тънка и рядка, всяка жена може да се побърка от терзание. За благополучие, лекарите споделят, че има няколко супер постоянно срещани аргументи, заради които може това да се случи. Ето няколко аргументи за тънката коса:

1. Преживяване на контузия

Травмата може да бъде физическа, като хирургическа интервенция или злополука, или може да е прочувствена, като да загубите някого, който обичате, или да преживявате огромен стрес. Така или другояче, контузията може да окаже въздействие върху косата ви.

Какво да извършите: Грижете се за себе си. Яжте богата на витамин В храна- пълнозърнести храни, протеини и тъмни листни зеленчуци, които оказват помощ в битка с косопада. Добрата вест е, че косата ви ще се върне, по-здрава. Също по този начин можете да приемате хранителни добавки, които да ви набират нужните витамини. Но би трябвало да се заредите с самообладание: може да отнеме няколко месеца, преди да започнете да виждате разликата.

2. Третирате косата си прекомерно доста

Боядисвате ли косата си? Обезцветявате ли я? Използвате ли всекидневно уреди за оформяне на косата? Всичко това може да бъде прекомерно доста за вашата коса. Постоянното носене на косата на плитка или опашка също основава напрежение върху скалпа и пречупва космите, което води до рухването им.

Какво да извършите: Колкото по-малко третирате косата си, толкоз по-добре. Заложете на естествения тип. Изберете по-леки артикули и спрете да връзвате косата си. Ще забележите усъвършенстване.

3. Заради хормони или медицински положения

Внезапното рухване на косата може да бъде симптом на анемия, хормонални проблеми, свързани с бременност, разстройство на щитовидната жлеза и други. Загубата на коса няма да бъде единственият признак, който се следи при заболяване на щитовидната жлеза. Вероятно ще забележите промени в енергийното равнище, тежестта и сухотата на кожата и може да получите сърцетуптене. Хормоналните нарушавания постоянно предизвикват акне и промени в месечния цикъл.

Какво да извършите: Ако имате подозрения за хормонални проблеми или други положения, незабавно се консултирайте с доктор. Вашият доктор ще ви предложи уместно лекуване.

4. Наследствено

Ако някой в фамилията ви има доста тънка и рядка коса, може това да е наследствено. В този случай, няма доста неща, които можете да извършите. Все отново, гените са си гени.

Може да опитате разнообразни добавки и артикули за втвърдяване на косата, само че не очаквайте да се случи знамение.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР