Като хора, живеещи във време, в което информацията се движи

...
Като хора, живеещи във време, в което информацията се движи
Коментари Харесай

10 странни, но полезни закона по света

Като хора, живеещи във време, в което информацията се движи по-бързо от всеки път, ние сме непрекъснато бомбардирани с вести от цялостен ​​свят. Много е елементарно да се обезкуражите от този поток от информация, само че от време на време може да се натъкнем и на някои добре пристигнали вести, като да вземем за пример нови закони, ориентирани към позитивни промени от цялостен ​​свят, които постоянно би ни се желало да одобри и нашата страна.

Ето и лист със закони по света, които множеството страни би трябвало да обмислят да вкарат.

1. Скорошен португалски закон не разрешава шефовете да се свързват със чиновници след работно време.



За да усъвършенства салдото сред професионалния и персоналния живот, Португалия вкара нов закон през 2021 година, който не разрешава на шефовете да се свързват със чиновници след работно време. Освен в случай че няма незабавни случаи, работодателите не могат да изпращат текстови известия, да изпращат имейли до или да се обаждат на чиновниците си по отношение на работни въпроси.

2. В Норвегия инфлуенсърите би трябвало да признаят дали са редактирали фотография.



Този закон е ориентиран към битка с проблемите с облика на тялото, които могат да зародят от съвършени, ретуширани фотоси, които множеството авторитетни лица разгласяват в обществените медии. Норвежкият закон изисква авторитетните лица да употребяват етикет, с цел да предупредят своите почитатели, в случай че редактират.

3. В Базел, Швейцария, всички нови здания би трябвало да имат зелени покриви.



Приемането на този закон прави Базел първият град в света, който прави зелените покриви наложителни на новопостроените здания. А неотдавна в това се включиха и реновирани здания. Добавянето на зеленина към плоските покриви на града оказва помощ в битката със смога и замърсяването.

4. 2 дървета се засаждат за всяко ново попълнение в фамилията в Уелс.



Тази самодейност на уелското държавно управление чества раждането на всяко дете посредством засаждане на 2 дървета, едното в Уелс, а другото в обезлесена зона на Уганда. Още по-хубавото е, че в самодейността са включени и осиновени деца.

5. До 2023 година в Испания няма да има пластмасова опаковка за еднократна приложимост за плодове или зеленчуци.



Този закон ще влезе в действие през идната година в Испания. Това ще насърчи потребителите да употребяват свои лични контейнери и торби за многократна приложимост, когато купуват плодове и зеленчуци в магазините.

6. Незаконно е да притежаваш единствено едно морско свинче в Швейцария.



Морските свинчета са обществени животни, тъй че могат да се отегчат и да се се усещат доста самотни. Ето за какво в Швейцария нямате право да осиновите единствено едно от тези животни. Има даже услуга, която дава нов сътрудник за самотно морско свинче, в случай че предходният им сътрудник почине.

7. В Калифорния има закон, който изисква питателните магазини да подаряват всички хранителни боклуци, годни за консумация.



Този закон влезе в действие при започване на 2022 година Търговците на дребно на храни към този момент са задължени да подаряват всички ядливи хранителни боклуци на хора в потребност. Освен това Калифорния възнамерява да разшири закона и за заведения за хранене и хотели в бъдеще.

8. Южна Африка ще забрани развъждането на лъвове в плен.



Това е голяма стъпка за лъвовете, защото в Южна Африка сега има повече лъвове в плен, в сравнение с в дивата природа. Те към този момент няма да се отглеждат за лов или с цел да могат туристите да ги галят.

9. Франция забрани късите вътрешни полети в интерес на по-екологичните способи на превоз.



Този закон се ползва единствено за в действителност къси полети, при които същият маршрут може да се направи с трен под 2 часа и половина. Влаковете постоянно са по-евтини и замърсяват доста по-малко от самолетите, тъй че възбраната ще поддържа екотуризма.

10. В някои американски щати оставянето на кучето ви на открито в студено време е нелегално.



Пенсилвания неотдавна одобри закон, който не разрешава притежателите на кучета да оставят домашните си любимци на открито в доста студено или доста топло време за повече от 30 минути. Някои други американски щати, като Тексас, имат сходни закони, ориентирани към отбрана на нашите космати другари.

Кой от тези закони съгласно вас може да докара до най-положителна смяна? Има ли други закони, които бихте желали да има и в нашата страна?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР