Като гледах пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори

...
Като гледах пресконференцията останах с впечатлението, че не се говори
Коментари Харесай

Атанас Бобоков разкри какво значи странния списък с бизнесмени

Като гледах конференцията останах с усещането, че не се приказва нищо за боклуци, не се приказва за обвинявания, а се демонстрира гърба на една фотография, която е взета от моя дом.
Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се споделя " Най-богатите българи ". Водил съм си бележки. В единия от редовете написа: Ние - Атанас и Пламен Бобокови и се загатва една сума. Защо трябваше да се загатват някакви милиони - 70, 100 млн. Защо никой не прочете обяснението ми от кое място са тези суми. Това сподели предприемачът и началник на " Монбат " Атанас Бобоков пред Специализирания съд, който би трябвало да реши дали да го остави в ареста или да го освободи.
Вчера от прокуратурата демонстрираха фотография, на чиито тил са изписани имената на известни български предприемачи и групировки от епохата на прехода. Някои от тях са в чужбина, други към този момент не са сред живите. Срещу всяко от имената написа разнообразни суми
По-големият от братя Бобокови собственоръчно написал пояснение, когато фотографията била открита в дома му в хода на изземването.
В килията дори един от арестантите се пошегувал с него с думите: Допиши и мен с някой милион. " Сега излезе, че имам да давам или да вземам тези милиони. Затова споделих на индивида, че в този момент ще си взимам парите и той ми отвърна: Тогава не ме дописвай ", сподели Бобоков.
" Не мога да схвана за какво по този метод трябваше да стартира оплюването. Всичко се бута при италианския отпадък, който се возел по море, влакове и камиони. Ние сме купили компания за милиони евро там. Тя е в Северна Италия, в региона Ломбардия, който е най-стриктния регион откъм екология, отбрана. Ние сме я купили, с цел да можем да използваме италианския капацитет ", сподели още той. Бобоков приказва към 10 минути пред съда.
Той добави, че създават 3,5 милиона акумулатори, продават ги в 64 страни, имат индустриални компании в 8 страни, в този момент следва в девета - в Тунис
" С това обвиняване се поставя кръст на един цех във Враца, който е върхът в акумулаторното произвеждане. Слага се кръст и на всякакво интернационално фианансиране. Кой в този момент ще финансира - едният брат в пандиза, другият против 1 млн. лв. пуснат на независимост. Нищо положително не чака 1300 служащи в " Монбат ", сподели още Бобоков. Той имал желание да основава още 150 работни места във Враца, в този момент нямало да му дадат финансиране, дори и да бъде оневинен.
Според него незаконната група била доста странна. С единия от членовете ѝ се срещнал в камионетката.
През целия сегашен ден спецсъдът гледа ограниченията на шестима от обвинените за аферата с боклука и към момента не е взел решение. Прокуратурата изиска задържане под стража за Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски, и домакински арест за Васил Богданов и Айгюн Еминов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР