Като географ, преподавател и човек, който работи по много регионални

...
Като географ, преподавател и човек, който работи по много регионални
Коментари Харесай

Георги Бърдаров: Трябва да започнем да говорим позитивно за България

Като географ, учител и човек, който работи по доста районни планове, мога да кажа, че село Чавдар е образец за това по какъв начин би трябвало да се развиват селата в България. Това сподели писателят Георги Бърдаров в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Той описа, че за първи път е отишъл в Чавдар на книжовен фестивал преди три години. " Харесахме се доста с кмета и взехме решение да създадем нещо дружно. Предложението беше Коледно село. Настроението на всички места е приятелско. Толкова релаксиращ и коледен е духът, че ти се зареждаш единствено като го видиш “, описа Георги Бърдаров. 

Коледното село предлага забавна стратегия през всички уикенди на месец декември. На Коледния базар гостите могат да опитат локални артикули и коледни сладкиши. Могат да посетят и Археологически парк " Тополница “ и Фолклорен център " Чавдар “. Има коледни работилници за деца.  

Откриването на програмата бе на 2 декември с музикална стратегия с осъществявания на децата от локалната вокална група " Азбуки “, концерт на група DEJA VU и театралната режисура " Службогонци “, описа Бърдаров.  

Идния уикенд ще бъде проведен конкурс за авторски коктейли. Георги Милков ще показа последната си книга, а Дара Екимова ще изнесе концерт. 

Според Георги Бърдаров един от огромните проблеми на България е, че няма визионери, които виждат по какъв начин се развива светът и какви са трендовете. " Смятам, че с цел да стартираме да оправяме демографията и всичко останало, нулевата стъпка е да стартираме да приказваме положително за България. За да оправим демографията, единственият път е да увеличим каузи на младото интензивно население. А с цел да се случи това, първата стъпка е младежите в България да изискат да останат да живеят и да основават фамилии тук. Все повече се трансформира настройката на младежите и те имат предпочитание да останат и да живеят тук. Има българи в чужбина, които също биха желали да се върнат. Това, което те желаят, са не толкоз финансови условия, а естествена среда за живот и техните деца да порастват в естествена среда “, сподели Бърдаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР