Като елемент от общественото обсъждане на наредбата, с която се

...
Като елемент от общественото обсъждане на наредбата, с която се
Коментари Харесай

КФН: 80% от собствениците на коли ще плащат по-евтина Гражданска отговорност, ако се въведе „бонус-малус“

Като детайл от публичното разискване на наредбата, с която се вкарва системата „ бонус-малус “ Комисията за финансов контрол (КФН) към този момент стартира интензивни срещи с браншови асоциации и неправителствени организации.

Целта на тези срещи е в режим на разговор да се чуят градивни отзиви, които да бъдат отразени в окончателния вид на системата „ бонус-малус “. Това оповестиха от пресцентъра на КФН.

Опазването живота на българските жители и понижаване броя на пътно-транспортните катастрофи е главната цел пред системата „ бонус-малус “. Предварителните планове сочат, че 80% от притежателите на коли ще заплащат по-евтина Гражданска отговорност, защото ще попаднат в бонус-класовете. Под 1% от водачите ще бъдат в най-високите класове по малус, които плануват оскъпяване с 400%. Същевременно е значимо да се уточни, че попадането в този клас най-често е разследване на отговорно породена гибел на пътя.

Комисията за финансов контрол дружно с Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, които също ще би трябвало да одобрят наредбата, провежда на 3 декември 2018 година (понеделник) кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички заинтригувани страни, в това число и медиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР