Като една от най-големите и богати компании в света, Google

...
Като една от най-големите и богати компании в света, Google
Коментари Харесай

Нито един от служителите на Google не е бил измамен повече от година

Като една от най-големите и богати компании в света, Гугъл е непрекъсната цел на хакери и измамници. Въпреки това компанията се похвали, че към този момент повече от година нито един от нейните 85 000 чиновници не е станал жертва на така наречен phishing офанзиви или онлайн измами, заяви KrebsOnSecurity.

Браузърът Chrome ще предизвестява за уеб сайтове със остаряла HTTP връзка

Рекордната санкция на Европейски Съюз не "одраска " приходите на Гугъл

Решението е много просто, само че дейно. Всички чиновници на Гугъл са задължени да употребяват физически ключ за киберсигурност. Това е малко устройство, което прилича USB памет, само че в действителност съдържа спомагателен виртуален ключ, който играе роля на още едно равнище на идентификация. Без него, не се дава достъп до системата даже и да е въведена вярната ключова дума.

Фейсбук, Гугъл и други ИТ колоси ще обменят данни на потребителите

"Смартфон " без екран и други секрети планове на Гугъл

Работата с тези ключове е много лесна. Не се изисква инсталиране на спомагателен програмен продукт, само че услугата, с която ще се употребява, би трябвало да поддържа тази технология.

Ако това е по този начин, то ключът просто се свързва посредством USB и в избран миг се натиска бутона му, което дава достъп до системата. Дори и хакер да се снабди с паролата за достъп на даден чиновник, той не може да влезе в системата без този ключ.

Говорещият Гугъл уплаши хората с реализма си

Гугъл желае да размени SMS-ите с нова услуга

Gmail поддържа тази функционалност и всеки консуматор на имейл услугата на Гугъл може да употребява собствен USB ключ с нея. Тези устройства костват към 20 $. Амбицията на Гугъл е да разпространява технологията и съответно U2F стандарта, като той се поддържа и от Фейсбук, Dropbox, Github, Chrome, Firefox, Opera и други Microsoft също възнамерява да вкара поддръжка на стандарта през браузъра си Edge в границите на тази година.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР