Като един от най-богатите хора на планетата Марк Зукърбърг може

...
Като един от най-богатите хора на планетата Марк Зукърбърг може
Коментари Харесай

Луксът на раздора на Марк Зукърбърг

Като един от най-богатите хора на планетата Марк Зукърбърг може да си разреши всичко. И то от всичко по доста. Затова и не ни учудва изключително, че новият му дом ще е извънредно огромен. И то не просто огромен, а един от най-големите домове, строени в историята на Съединени американски щати до момента.
 Blind и рейтингът на изпълнителните шефове на софтуерните компании в света
Кой е най-харесваният изпълнителен шеф в света на софтуерните компании

Къде са Зукърбърг и Тим Кук

Новото място, на което 39-годишният милиардер и брачната половинка му Присила Чан ще живеят, е Кауай, най-старият остров на Хаваите. Именно там през 2021 година те се снабдяват с някогашна захарна ферма с повърхност над 445 хиляди квадратни метра.

Комплексът Koolau Ranch ще коства на създателя на Фейсбук внушителните 270 милиона $. Срещу тази сума обаче той ще си подсигурява редица първокласни улеснения.

На площта от съвсем 5300 квадратни метра ще бъдат ситуирани две имения с по 30 спални, 30 бани, конферентни зали, кухня и голям брой асансьори. По-интересното обаче е, че двете имения ще бъдат свързани от комплицирана система от подземни тунели, която ще играе ролята на бункер.

Той обаче също няма да е лишен от екстри и ще е приспособен за живеене и ще има библиотека, както и спешен люк. Най-основната му функционалност обаче, а точно да бъде сигурен заслон, ще бъде обезпечена с шумоизолиращи порти от метал и бетон, които да защищават даже и от бомби.

Друго ексцентрично на територията на Koolau Ranch ще са и 11-те дървени къщички, свързани с въжени мостове.

По-типичните за домовете на богаташите улеснения, несъмнено, също ще са налице. Сред тях са няколко къщи за посетители, фитнес зала, сауна, няколко плувни басейна, джакузи и тенис корт.
 Защо Марк Зукърбърг употребява по 4000 калории и какво си поръчва от McDonald's
Гладното момче Зукърбърг

4000 калории и доста McDonald`s за Марк

Колкото и впечатляващо обаче да звучи планът за новия първокласен парцел на Марк Зукърбърг, той не остана неразкритикуван. Мнозина упрекват милиардера в " колонизиране на Хавай " и даже към този момент са основали петиция. В нея се споделя, че с хавайците се злоупотребява прекомерно и защото те ценят земята си, Зукърбърг би трябвало да бъде спрян, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР