Като един от евродепутатите, които работиха най-активно по създаването и

...
Като един от евродепутатите, които работиха най-активно по създаването и
Коментари Харесай

България е 4-та в ЕС по инвестиции от плана Юнкер

Като един от евродепутатите, които работиха най-активно по основаването и разпространяването на Европейския фонд за стратегически вложения към проекта Юнкер, се гордея, че България е на 4-то място в Европейския съюз по привлечени вложения по отношение на брутния вътрешен артикул. Това разгласи българският евродепутат Ева Майдел, която беше главен представител на годишната среща на акционерите в Европейския капиталов фонд, която се организира в София.

" Общо 21 плана са спечелили близо 1 милиард лв. от Европейската капиталова банка, които се чака да активизират в допълнение близо 5 милиарда частен капитал. Една част от средствата са за огромни бизнес планове, а друга към този момент се предлага на пазара от банките като заеми за дребния бизнес с доста облекчени условия, защото част от гаранцията се поема от европейския бюджет. Когато създавахме ЕФСИ преди 4 години имаше доста критици, тъй като това беше иновационен финансов инструмент. Той се потвърди като стабилно решение, тъй като докара до увеличение на Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз с 0,9 % и до основаване на спомагателни 1,1 милиона работни места в съпоставяне със сюжет, в случай че не съществуваше ", сподели Майдел.

Тази формула ще бъде продължена и от 2021 година в Европейския бюджет програмата InvestEU ще бъде водещият инструмент за поддръжка на вложенията на Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР