Като дребни закачки определи действията на БСП по отношение на

...
Като дребни закачки определи действията на БСП по отношение на
Коментари Харесай

Дянков разкритикува липсата на мисъл от кабинета Борисов 3 за регионите

Като " дребни закачки " дефинира дейностите на Българска социалистическа партия във връзка с Бюджет 2018 някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, визирайки решението на алените да дадат бюджета на Конституционния съд, тъй като не се откриха пари за ремонт на " Александър Невски " и Зографския манастир. По думите му, може следващата година да стигнем до 5% стопански растеж т.е. в допълнение 5-7 милиарда лв., само че, съгласно него, това се дължи на общия напредък на Европа . Това е бюджет, по-голям от целия бюджет за обучение, твърди Симеон Дянков.
В началото сме на цикъл от положителни стопански години, само че това би трябвало да се употребява, акцентира Дянков пред Нова телевизия. Казва се, че годината е добра, само че е добра в няколко огромни градове, а в останалата част на България не се усеща , сподели той. Трябва държавното управление да се замисли за районни политики – да се гледат статистиките от кои области хората излизат най-вече в чужбина. Това са Разград, Враца, Видин, Ловеч и Плевен, съобщи Дянков, визирайки данните на Национален статистически институт за третото тримесечие. Каквито и автомагистрали да строиш, тези хора няма да се върнат , предизвести някогашният вицепремиер, визирайки неналичието на съответни политики за стимулиране на стопански напредък. Трябва мислене по райони , безапелационен беше той, като уточни, че е време Народното събрание да поеме водещата роля.
Прогнозата на Дянков е, че за България предстоят 3-4 положителни години в икономическо естество и не трябва те да бъдат пропилени.
Политически ще се приказва доста, ще има огромни лозунги, само че нищо няма да се случи – по този начин Дянков разяснява тематиката с проверката на приватизацията . Той счита, че държавното управление на Бойко Борисов в този момент има запас и опция да ръководи по-добре и да не бъдат упреквани тези, които са били преди политически с нас . Има база политиците да са си научили урока и да не употребяват такива неверни схеми, сподели някогашният вицепремиер по отношение на така наречен картели в избрани браншове, като да вземем за пример строителството на огромни инфраструктурни планове.
Относно опазването на здравето, Дянков посочи, че всяка година се наливат още пари за здраве и ситуацията не се усъвършенства – в този момент още 400 млн. лв., а от началото на рецесията т.е. към този момент осем години, общо 2,5 милиарда лв.. Бившият вицепремиер и финансов министър не е склонен с мораториума върху заплащанията от НЗОК за нови медикаменти и лечения – това би трябвало да е здравно решение, а не финансово, по думите му. Трябва да се огледа клинична пътека по клинична пътека – къде има задоволително пари и къде няма, безапелационен беше Дянков.
Симеон Дянков призна, че е неприятно сюрпризиран, че методът в опазването на здравето си е същият, въпреки финансист да пое здравното министерство (бел. ред. – Кирил Ананиев).
По въпроса с така наречен царски парцели, някогашният финансов министър разгласи, че ще е смешно и неуместно за танцуване със саби за един ден тези парцели да отидат в нечии ръце. Това са държавни парцели, те принадлежат на страната, сподели той. Припомняме, че към този момент страната като цяло печели разногласията, само че особено за Царска Бистрица не е по този начин и нещата ще се решат на касационна инстанция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР