Като дойде петък, няма разминаване по Витошка, кафе няма празно.

...
Като дойде петък, няма разминаване по Витошка, кафе няма празно.
Коментари Харесай

Премиерът: Зле сме, но... колко да сме зле? Дойде ли петък, кафе няма празно по Витошка

" Като пристигна петък, няма разминаване по " Витошка ", кафе няма празно. Зле сме, само че... какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, само че и в Бургас и Варна. " Така министър председателят Бойко Борисов илюстрира подобряващата се обстановка в страна по време на среща с бизнеслидери във вторник. Той регистрира, че контрабандата се е свила, икономическият растеж гони 4% и заключи, че бизнесът има всички условия да увеличи заплатите в действителната стопанска система, с цел да не бягат българите в чужбина.

Огромен труд стои зад позитивните неща, само че когато те се случат, към този момент не са вест, означи Борисов.

От думите му стана ясно, че за две години контрабандата на цигари и тютюн е намаляла съвсем пет пъти. Преди 2 години контрабандата на цигари беше 34% и по тази причина всичките тези компании напущат България. Сега по техните данни, контрабандата е под 7 върви към %. Смятайте, преди какъв брой милиарда черни пари са отивали на година. Това е най-бързо превъртаната стока. Влиза ТИР-а, за един ден се продава, получават парите кеш и това замърсяваше цялата политическа система, митничари, граничари, всички до един " – разказа схемата Борисов.

Не може да си визиите какви старания съм правил, с цел да събера всички на едно място – данъчни, полиция, прокуратура и така нататък, продължи той и посочи, че това е огромно изпитание, което би трябвало да го правиш всеки ден. Така че, в това направление - борбата с контрабандата - мисля, че надделяхме, само че единствено два месеца служебно държавно управление и 200 млн. по-малко в бюджета, акцентира министър председателят.

Борисов разяснява, че над 100 закона трансформират в този момент, с цел да се облекчи административната тежест за компаниите и жители - " и това стана. "

" Много неща се отстраниха. Бизнесът доста добре го знае това...Къде обаче имаме уязвимост и къде е бизнесът- ние облекчаваме всичко по всевъзможен метод, работим с Украйна, Беларус, Молдова, а в действителност нашите хора отиват в Италия и Франция, там да работят. Не може ли по този начин са си създадем заплатите, че да остават българите тук? ", запита министър-председателят и отговори: " Може, тъй като в този момент сме на сериозните 6% безработица, това са единствено хората, които не желаят да работят, тъй като имаме безумна обществена политика – плащаме за всичко и за всички. "

" Около 10 000 деца посредством тази мярка към фамилиите, която приложихме, влязоха повече в учебно заведение, другояче те щяха да останат неграмотни- е, каква конкурентноспособност е това - и на следващия ден ще легнат на обществените системи, за които вие плащате? Вчера Томислав (вицепремиерът Томислав Дончев- бел.ред) ми сподели: такова искане за пари в никакъв случай не е било- колкото повече даваме, толкоз повече желаят ", сподели Борисов и добави, че в една страна всичко е приоритет.

" Трябва да създадем чувството на хората за правдивост, колкото повече работим в тази посока, толкоз по-добре ", продължи той.

Борисов, който различен път е илюстрирал благоденствието на с българите с колоните коли към Гърция по празници и ваканции, в този момент даде различен образец: " Като пристигна петък, няма разминаване по " Витошка ", кафе няма празно. Зле сме, само че... какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, само че и в Бургас и Варна. "

Решихме двойно нарастване за учителските заплати, с цел да ги върнем положителните учители в учебните заведения, а и да мотивираме и децата. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат, обърна се Борисов още към бизнеса.

По тематиката за председателството ни на Съвета на Европейски Съюз, Борисов сподели: " Председателството е нещо, което... не да ти дадат за 6 месеца властта и да си правиш каквото искаш. Това е ротационно председателство, в което да можем да създадем по този начин, че в един консенсусен звук да се опитаме да дадем вероятност, да разбираем на сътрудниците в съюза, че народите на тези страни, младежите, заслужават вероятност. Иначе и те събират куфарите и потеглят нанякъде. "

Подобряването на капиталовия климат е акцент в провеждащата се полемика под мотото " Бизнесът и държавното управление в един тим ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР