Като дойде петък, няма разминаване по Витошка, кафе няма празно.

...
Като дойде петък, няма разминаване по Витошка, кафе няма празно.
Коментари Харесай

Борисов: Колко да сме зле? По Витошка няма празно

Като пристигна петък, няма разминаване по „ Витошка ”, кафе няма празно. Зле сме но… какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, само че и в Бургас, и Варна.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на полемика „ Бизнесът и държавното управление в един тим ”, представен от БГНЕС. 

Борисов приказва за спада на равнището на контрабандата и усилването на обществената политика. 

По думите му преди 2 година контрабандата на цигари е била 34% и това е бил мотив задграничните компании да напущат страната. " Сега по техните данни, контрабандата е под 7 върви към 6%. Смятайте, преди какъв брой милиарда черни пари са отивали на година ", сподели Борисов и посочи, че това му е коствало доста старания:

Не може да си визиите какви старания съм правил, с цел да събера всички на едно място – данъчни, полиция, прокуратура и така нататък, посочи Борисов. Това е огромно изпитание, което би трябвало да го правиш всеки ден. Така че, в това направление - борбата с контрабандата - мисля, че надделяхме, само че единствено 2 месеца служебно държавно управление и 200 млн. по-малко в бюджета, акцентира министър председателят.

Борисов изясни, че държавното управление прави старания за понижаване на административната тежест върху бизнеса, като за сметка на това може да се усили заплащането на служащите. " Нашите българи отиват да работят във Франция, Италия. Може ли да си създадем по този начин заплатите, че да си останат българите тука. Може сигурно, тъй като в този момент ние сме на сериозните 6% безработица. Голяма част от тези 6% са хора, които не желаят да работят, тъй като има неуместна обществена политика. Плащаме за всичко и на всички места. Около 10 000 деца посредством тази мярка към фамилиите, която приложихме, влязоха повече в учебно заведение, другояче те щяха да останат необразовани. Сега се оказа, че и предходната година не са посещавали учебно заведение някои. След години като пораснат, ще са необразовани, какво ще работят? Отново ще легнат на обществената система ”, сподели Борисов и добави, че в една страна всичко е приоритет.

„ Трябва да създадем чувството на хората за правдивост, колкото повече работим в тази посока, толкоз по-добре. Като пристигна петък няма разминаване по „ Витошка ”, кафе няма празно. Зле сме но… какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, само че и в Бургас и Варна ”, означи той.

Борисов чака бизнесът да поддържа инвестицията на държавното управление в образованието.

" Решихме двойно нарастване за учителските заплати, с цел да ги върнем положителните учители в учебните заведения, а и да мотивираме и децата. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат ", сподели министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР