Като доставя на Украйна все по-мощни и далекобойни оръжейни системи,

...
Като доставя на Украйна все по-мощни и далекобойни оръжейни системи,
Коментари Харесай

Западът със своите ръце копае гроб за Киевския режим

Като доставя на Украйна все по-мощни и далекобойни оръжейни системи, Западът предизвиква Русия към тотално пречистване на цялата украинска територия

На 5 юни 2022 година съветският президент Владимир Путин, по време на първото си изявление от началото на специфичната интервенция в Украйна, беше запитан за решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да достави режима в Киев с реактивни системи за залпов огън /РСЗО/. Владимир Путин в отговора си обърна внимание на обстоятелството, че при започване на СВО Украйна разполагаше с 515 РСЗО от видовете „ Град “, „ Смерч “ и „ Ураган “ с обхват на деяние 40-70 километра и че за американските системи този обхват е също в границите на 45-70 километра.

Главата на съветската страна означи, че са унищожени 380 украински РСЗО, само че „ част е възобновена, взета от запасите, и както разбираме, те имат към 360 броя разполагаем “. Следователно „ приказваме за възобновяване на изгубеното, разрушено по време на военните дейности “. Същото важи и за доставката на западните дулни артилерийски системи за Украйна – за компенсиране на загубите.

Нека ви припомня, че Съединените щати взеха решение да трансферират четири 227-мм пускови установки M142 HIMARS MLRS (олекотена колесна версия на MLRS M270 MLRS) на Незалежная. Всеки от тях има шест изстрелващи контейнера за ракети от серията M26, M30/M31. Обхватът на заличаване, според от типа на ракетата, е в диапазона 32-70 километра. Най-модерната ракета е M31 GMLRS, тя има сателитно ориентиране. Обхватът й на полет е до 70 километра.

Сега дано разгледаме количествените параметри на доставката на MLRS западно произвеждане за Украйна. Съединени американски щати ще изпратят единствено четири пускови установки M142 HIMARS в първата партида. До края на юни 2022 година Германия ще трансферира на Украйна четири MARS II MLRS (немското означение за осъвременената MLRS M270) с опция за потребление на управляеми ракети M31 GMLRS.

Пред локомотива, както нормално, бяга Англия. Лондон желае да достави осъвременената РСЗО М270В1 допустимо най-скоро и към този момент е изискал позволение от Съединените щати. Броят ще бъде сравним с американското предложение, съгласно обновените данни - три пускови установки. Британската войска към този момент разполага с 44 бойни машини от комплекса M270B1.

По този метод приказваме за доставка до Украйна в границите на месец-два на почти 12 РСЗО / HIMARS вид MLRS/. Съотнесено към общия брой РСЗО, с които разполага Украйна /около 360/, това ще бъде по-малко от 3%. Очевидно е, че с това радикална смяна във войната с Русия не може да бъде реализирана. Те обаче, несъмнено, ще основат неприятности на нашата войска, на първо място заради нарасналата акуратност на провалянето.

Между другото, украински източници цитират междинни числа за времето на потребление на оборудването от западно произвеждане. Оказа се, че 5-10% от техниката не доближава до линията на фронта (то е унищожено от удари на въоръжените сили на РФ), през първата седмица на фронтовата линия към 35% от общия брой се унищожават, а в границите на месец цялото доставено съоръжение съвсем изчезва. Оказва се, че партида непознати оръжия „ живее” на територията на Украйна към месец и нещо.

Трябва да се означи, че има варианти за по-модерно съоръжение за РСЗО M142 HIMARS (РСЗО M270 MLRS ): ракета GMLRS-ER с обхват 150 километра (начало на производството през 2022 г.), тактическа балистична ракета ATACMS с обхват на деяние до 300 километра и перспективната ракета PrSM с обхват на деяние над 500 километра (в момента вървят тестванията й).

На 5 юни 2022 година президентът на Русия също отговори на въпроса какво би направила страната ни, в случай че към тези системи бъдат доставени ракети с огромен обхват: „ Ако бъдат доставени, ще създадем съответните заключения от това и ще използваме нашите оръжия, които имаме задоволително, с цел да нанесем удари по тези обекти, по които ние [тях] към момента не сме удряли.”

Между другото, един от известните съветски публицисти означи, че Владимир Путин не е показал името на страната. Нека се отнасяме към изказването на президента на Русия по-балансирано и да предположим, че към момента приказваме за Украйна и центровете за взимане на решения на нейна територия.

И тук се включват постройките на Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Службата за сигурност на Украйна, други правоохранителни и паравоенни структури, кабинета на президента, Дома на държавното управление, Върховната Рада, постройката на Централния банка и други

Руският външен министър Сергей Лавров сподели доста добре за доставката на оръжейни системи с огромен обхват по време на онлайн конференция на 6 юни 2022 година: „ Руският президент Владимир Путин към този момент разяснява обстановката, която ще се развие по отношение на идването на нови оръжия, Мога единствено да прибавя: колкото по-далекобойно оръжие вие [Западът] ще доставяте, толкоз повече ще се отдалечаваме от нашата територия линията, оттатък която неонацистите могат да заплашват Руската федерация.

В същия ден Андрей Картаполов, началник на комисията по защита на Държавната дума, също приказва по тази тематика: „ Русия ще реагира, както сподели нашият президент, висш главнокомандващ [Владимир Путин], като се нанесат удари по тези обекти, от които към момента се въздържаме: Летище Киев действа, гари, основни железопътни линии, пътни мостове и доста други, да не приказваме за управляващите, тъй като нито един удар не е нанесен нито по Министерството на защитата на Украйна, нито по Генералния щаб, нито по [Върховната] Рада или по други министерства, където се вземат решения и се слагат задачи”.

Въпреки това, центровете за взимане на решения не са единствено инфраструктура, те са на първо място вземащите решения и основни фигури от тях може да не са в тези здания. Тъй като решенията на стратегическо равнище за Украйна се вземат във Вашингтон и Лондон, това значи влияние върху връзката за командване и надзор на оперативно равнище, която се намира на украинска територия.

В същото време, в случай че приказваме за персони, вземащи решения, тогава не би трябвало да се фокусираме извънредно върху политически фигури, а да обърнем особено внимание на украинските олигарси, които интензивно поддържат нацисткия режим в Киев.

Така да вземем за пример Ринат Ахметов се зае да съди Русия с иск за няколко милиарда $ за обезщетение за Азовстал. А украинските олигарси се намират най-вече отвън Украйна и тук „ Искандер “ не може да реши въпроса, изисква се по-фина работа на специфичните служби.

Връщайки се на украинска територия, бих желал да отбележа, че разрушаването на държавни и ведомствени здания ще лиши нормалната скица на ръководство на страната, само че няма да я унищожи изцяло. Трябва да се обърне внимание и на основните точки от енергетиката, превоза, платежната инфраструктура, информационната инфраструктура, центровете за данни и базите за предпазване на данни. Нанасянето на провали на тези обекти, нагледно казано, ще върне Украйна в каменната епоха.

В това осъществяване това ще бъде напълно друга специфична военна интервенция, в която не е вероятен никакъв промеждутъчен вид, а единствено цялостен погром на нацисткия режим в Киев.

Междувременно въоръжените сили на Руската федерация не водят война със страната като организационна конструкция, а единствено с въоръжените сили на Украйна и други паравоенни ведомства. Война единствено с една ръка. И в този формат ще продължи.

Но самият Запад в безпомощен яд трансформира сюжета на спора. Като доставят на Украйна все по-мощни и далекобойни оръжейни системи, Съединените щати и техните съдружници копаят със личните си ръце гроб за нацисткия режим на Зеленски, тъй като това ще докара до тотално пречистване на цялата украинска територия. И това е логиката на възходящата ескалация: на всяко деяние на съперника (Украйна) Русия ще дава отговор с по-силно противопоставяне, което в последна сметка ще докара до съкрушително проваляне за Киев.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР