Като добра първоаприлска шега определи премиерът на Република Северна Македония

...
Като добра първоаприлска шега определи премиерът на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Мицкоски отново се репчи на България

Като „ добра първоаприлска смешка ” дефинира министър председателят на Република Северна Македония Християн Мицкоски желанието, изразено пред Българска национална телевизия от българския евродепутат Андрей Ковачев, да бъде поискано ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Европейската национална партия (ЕНП).

Попитан за коментар на думите на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, че за изказвания като тези на вицепремиера в държавното управление на Мицкоски Александър Николоски би трябвало да следва оставка, Мицкоски уточни, че Николоски към този момент е дал отговор и че Северна Македония „ не би трябвало да попада в клопката на предизборната акция и реториката, която е част от предизборната акция в България ”. 

„ Съжалявам, че заради липса на сериозна визия, тактика и планове основна тематика в България желаят да бъде (Северна) Македония и македонският въпрос. Пожелавам им сполучлива акция и след седми път най-после да изберат устойчиво и политическо държавно управление, с което ние, като македонци, да изградим добросъседски и същински връзки. Това се чака от положителните съседи и по тази причина съществува Договорът за добросъседство ", сподели Мицкоски, който в Щип участва на началото на ремонтни действия на улица.

В изявление по Българска национална телевизия, което медиите в Северна Македония цитират, българският евродепутат Андрей Ковачев споделя, че Европейската национална партия е осведомена за държанието на ВМРО-ДПМНЕ и че ще изиска изключването на партията от ЕНП.

„ Мисля, че те (ВМРО-ДПМНЕ) по всевъзможен метод потвърждават, че желаят да бъдат с " Фидес ", партията на (Виктор) Орбан. Това е тяхното предпочитание и те се отдалечават от полезностите на ЕНП и европейската народна власт ”, цитират думите на Ковачев в Северна Македония.

В отговор на въпрос за резултатите от визитата му в Брюксел, Мицкоски още веднъж повтори тезата си, че няма да разреши билатерализиране на преговорния развой на Северна Македония.

" Френското предложение е предложение, не е контракт. В Договора за другарство и добросъседство (с България) е посочено, че нашият източен комшия ще ни поддържа в евроинтеграционния развой и няма да ни стопира. Политиката би трябвало да се води въз основата правила и полезностите на критериите от Копенхаген, а не въз основата на  двустранни разногласия, обструкции, национализми и въпроси, свързани с идентичността. Това споделих в Брюксел ", съобщи Мицкоски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР