Като деца ни плашеха, че ако кожата на ръцете и

...
Като деца ни плашеха, че ако кожата на ръцете и
Коментари Харесай

Ето защо пръстите ни се набръчкват във вода! Дори не сте си и помисляли…

 набръчкана-от-вода-кожа

Като деца ни плашеха, че в случай че кожата на ръцете и краката ни се набръчка, би трябвало неотложно да излезем от водата. Това беше изключително неприятно да го чуеш от родителите си, когато се къпеш в морето.

Учените много дълго са мислели над този въпрос и отговорите им се различавали, само че през днешния ден към този момент са стигнали до един общ извод, който се поддържа от всички.

Оказва се, че кожата ни се набръчква просто по този начин и въобще не е поради това, че е абсорбирала влага, тъй като в случай че кожата можеше да попие такова количество влага, тя щеше да се набръчква на всички места, а освен на пръстите на ръцете и краката.

Всъщност работата е там, че в хода на еволюцията сме изработили самобитна реакция на организма. Природата се е погрижила за това хора да имат по-надеждно сцепление с другите мокри повърхности.

Тоест набръчканата кожа се явява нещо като веригите на гумите. Бръчките способстват за това да се усили плътността на сцепление с повърхността и индивидът надалеч по-лесно да лови риба във водата или да върви върху мократа трева.

Разбира се, малко на брой от нас постоянно се сблъскват с риболова или се разхождат боси по росата, само че вие също имате опция да ревизирате правдоподобността на този феномен.

Просто идващия път, когато си взимате душ, обърнете внимание на това, че надалеч по-лесно държите сапуна, когато върху ръцете ви се появят бръчки.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР