Като дълбок структурен проблем на българското здравеопазване, а не като

...
Като дълбок структурен проблем на българското здравеопазване, а не като
Коментари Харесай

Радев: Протестът на сестрите е проблем на здравеопазването, не на службата за охрана

Като бездънен систематичен проблем на българското опазване на здравето, а не като проблем на сигурността на Народното събрание, за която дава отговор Националната работа за защита (НСО), дефинира президентът Румен Радев днешната ескалация на напрежението, при която медицинският експерт Бойка Анастасова престоя повече от час на перваза на постройката на Народното събрание.

Президентът е на посещаване в Албания, откъдето разяснява рецензиите на политици от ръководещото болшинство към подчинената му НСО.

" НСО би трябвало да работи самобитно своите указания за защита на такива чувствителни обекти. Но това не е проблем на сигурността. Това е бездънен систематичен проблем на българското опазване на здравето и аз приканвам към един прям градивен разговор. Този проблем не може да се реши от НСО. Този проблем следва да се реши от Министерството на здравеопазването и отрасловата комисия в българския парламент ", сподели президентът.

От началото на месеца медицинските служащи стачкуват в палатков лагер пред Министерския съвет и някогашния Партиен дом, където се обитават кабинетите на депутатите и залите за съвещания на парламентарните комисии. Те упрекват властта, че не е изпълнила обещанията си от предходната година за възстановяване на изискванията им на труд и почтено възнаграждение. Вчера петима протестиращи са били позволени в постройката, с цел да участват на съвещание на здравната комисия, само че са отказали да излязат в символ на гражданско непокорство и пренощуваха там. На сутринта се стигна до спор с НСО и обвинявания, че представители на службата са се държали жестоко.

Какво се се случи в постройката четете тук.
Как реагираха депутатите четете тук.
Какви бяха обясненията на шефа на НСО четете тук.
Снимки вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР