Като че ли станаха много убийствата – само преди няколко

...
Като че ли станаха много убийствата – само преди няколко
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Оправданията на МВР за Владимир Пелов са безумни

Като че ли станаха доста убийствата – единствено преди няколко дни имаше зрелищно ликвидиране в центъра на Слънчев бряг, в този момент още едно зрелищно ликвидиране в центъра на града, даже не просто ликвидиране, а престрелка сред престъпно проявени, разяснява пред Novini.bg някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов във връзка снощното ликвидиране на избягалия преди два месеца пред парадния вход на Централния софийски затвор рисков нарушител Владимир Пелов. Пелов бе погубен от престъпно проявения Марио Панчев при престрелка в центъра на Ботевград.
Очевидно вместо да се извадят някакви организационни заключения за казуса с ниската гражданска сигурност и нещата да вървят към по-добро, вървят към по-лошо. Щом жителите могат да се стрелят по улиците, значи нещата са стигнали дъното, акцентира Радулов.
Що се отнася до Пелов, всичко наподобява извънредно необичайно. Под сурдинка се приказва, че раненият при престрелката мъж е давал информация на полицията къде се намира и какво прави Пелов. Ако това е истина, е необичайно за какво полицията не го е употребила като стръв и не е заловила Пелов.
Също по този начин безумно звучеше оправданието, че макар няколкото извършени акции по сигнали полицията не е съумяла да залови Пелов, тъй като той си е трансформирал външния тип – пуснал си е брада и си е поставил качулка. Това е смешно, тъй като нормално, когато се търсят нарушители с алена бюлетина на Интерпол, се вършат най-различни опити – има специфични фотороботи, които поставят на лицето мустаци, бради, шапки и така нататък, тъй че да се добие оптималната визия по какъв начин би могло да наподобява лицето. Такова нещо би трябвало да е известно на нашите експерти по криминалистика и би трябвало да допускат, че най-малкото, което той ще направи, е да не се разхожда гордо из града с известната си от вестниците физиономия, с цел да бъде елементарно хванат, съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
И тук, както при доста други случаи, се питаме какво се случва - за какво полицията, която би трябвало да е способена и да има информация за лицето, по този начин извънредно се проваля. Тук поражда и другият въпрос – при тази пукотевица биха могли да пострадат и доста елементарни жители, нямащи нищо общо с престъпния свят. Не е хубаво, когато стартира да се стреля по този начин безсистемно. Едно е престъпните престижи да си разчистват сметките вдън гори тилилейски, друго е посред града. Имаше такова нещо през 90-те години, стреляха се и в центъра на София, само че нали се надявахме, че това време е минало окончателно. Явно, че на вятъра сме се надявали, уточни Радулов.
По думите му другият избягал дружно с Владимир Пелов рисков нарушител – Радослав Колев, надали ще бъде открит. Според Радулов е доста евентуално Колев от дълго време да е отвън страната ни.
При сериозното запазване на границата ни, при което кравата Пенка се разхожда в двете направления, не би било по никакъв начин комплицирано за един престъпник да пресече една от границите и да се окаже недостижим. Не разгадавам да бъде хванат, с изключение на по случайност - в случай че някъде стане някаква престъпна демонстрация, обвързвана с това лице, сподели още Николай Радулов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР