Като че ли сме свикнали при загуба на ЦСКА да

...
Като че ли сме свикнали при загуба на ЦСКА да
Коментари Харесай

В ЦСКА не е време за трагедии, а за пълна мобилизация и сериозност

Като че ли сме привикнали при загуба на ЦСКА да се вършат огромни нещастия, най-много от някои почитатели на тима. Така беше и нощес след отпадането на " алените " за Купата на България. Прегледах мненията под фотография с резултата от мача против Черно море в формалната страница на ЦСКА в една обществена мрежа. Няма по какъв начин хората да не страдат, само че не е нужно и да се стига до крайности в мненията им. Обиди и трудове от сорта на " детето ми плаче " не са на място. Това е футболът! Няма по какъв начин постоянно да побеждаваш. Има и слаби дуели, даже за най-големите в този спорт. Точно през вчерашния ден могъщият Байерн също загуби вкъщи за Купата на Германия - с 1:2 от Фрайбург. Но не се вършат нещастия. 

Да, ЦСКА не игра добре. Не може първото ти по-сериозно състояние в срещата да е след 70-ата минута. Да, въпреки всичко тимът удари 2 греди. При малко повече шанс, можеше да се стигне най-малко до продължения. А какво да кажем за добавеното време на постоянното? 3 минути бяха прекомерно малко и погрешно. Виждаме какви продължения се дават в Разград - по 9 минути и даже повече. Там се играе до гол за Лудогорец, на " Армията " не е по този начин. 

Срещу " алените " нощес имаше добре проведен и мощен тим на Черно море, който изцяло действително може да е спечелилият в този шампионат. Варненци играха чудесно и против Лудогорец на непознат терен за състезание. Но тогава съдиите лишиха най-малко точка от отбора на Илиан Илиев. 

Лампичката за Саша Илич и играчите му светна. Загубата може би е в точното време, тъй като този сезон Купата беше бонус за ЦСКА. Ясно е, огромната цел беше, е и продължава да бъде купата на България. 4 точки задатък обаче не са доста и всеки мач за 31-кратният първенец до края на сезона към този момент е край. В клуба е време не за нещастия, а за цялостна мобилизация и съвестност. Сериозност от треньора в избора му на тактичност и състав. Сериозност във всеки един футболист - на тренировките и изключително в мачовете. Защото още идващите два ще предопределят сезона на тима - столични дербита със Славия и Левски. При победи в тях, даже най-големите създатели на трагични мнения от нощес насам ще не помнят и замълчат. 

Вече няма място за ротации в тима. Трябва да играят най-хубавите, тези във форма. Няма закъде да бъдат защитавани. Дали против Левски, дали против Хебър - дават се по 3 точки. А ЦСКА би трябвало да натрупа точки и да държи разликата от Лудогорец най-малко такава. Да бъде водач преди плейофите, с цел да е хазаин на съперника си за купата и в тях. Може и да е за положително, че " армейците " отпаднаха за Купата. Първият полуфинал щеше да е в края на месеца, когато е и дербито с Лудогорец за състезание. Сега " орлите " ще имат още два тежки мача на полуфиналите, което би трябвало да бъде от изгода за ЦСКА в битката за златните медали в шампионата. 

Борбата за ЦСКА продължава, само че на " Армията " да се разсънят на момента. Да се ударят в главите и да схванат, че единствено с разпределяне на 100%, с пределна готовност и съвестност могат да станат първенци за първи път от 2008 година насам. Още държат ориста си в ръце. Заради почитатели и управление, тъй като на този тим му е обезпечено всичко и би трябвало да мисли единствено за футбол, още против Славия всички чакат друго лице на ЦСКА. Това, което го държи на първото място в класирането. Не това от нощес. Място за втори следващ неуспех просто няма! 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР