Като част от здравословното хранене ние трябва да ядем различни

...
Като част от здравословното хранене ние трябва да ядем различни
Коментари Харесай

5 ползи за здравето от червената боровинка

Като част от здравословното хранене ние би трябвало да ядем разнообразни плодове и зеленчуци, с цел да сме сигурни, че получаваме всички нужни витамини и минерали, а алената боровинка ни дава големи изгоди.

Червените боровинки са значим плод за здравето на нашето тяло и потреблението им предизвиква избрани изгоди за здравето.

Те са родом от Северна Америка, само че доста артикули като сок от алена боровинка и добавки се оферират по целия свят.

Ето шест изгоди за здравето от яденето на червени боровинки, които би трябвало да знаете.

1. Съдържат над 15 потребни витамина и минерали

Червените боровинки са цялостни с доста витамини, минерали и антиоксиданти. За да имаме крепко, функциониращо човешко тяло, се нуждаем от ежедневни дози витамини и минерали.

В половин чаша се съдържа:

  • 25 калории
  • 6,6 грама въглехидрати
  • 0,25 грама протеин
  • 0,07 грама мазнини
  • 2 грама фибри
  • 44 мг калий
  • 1,1 мг натрий
  • 0,05 мг цинк
  • 0,12 мг желязо
  • 3,3 мг магнезий
  • 4,4 мг калций
  • 6 мг фосфор
  • 7,7 мг витамин С

Те съдържат още фолиева киселина, витамини А, Е, К и жизненоважни витамини от група В (витамин В1, В2, В3 и В6 ).

Те също по този начин са добре известни с това, че имат антиоксиданта, наименуван проантоцианидини (особено флавонол полифеноли). ( 1 ) ( 2 ) ( 3 )

Антиоксидантите са значими за човешкото тяло, защото оказват помощ за разграждането и битката против нежеланите кафези.

2. Червената боровинка съдържа детайли, които могат да оказват помощ за възстановяване на функционалностите на имунната система

Антиоксидантните им качества оказват помощ на човешкото тяло да се отърве от нежеланите кафези, които влизат в тялото ни най-много посредством храната.

Когато усвояваме и разграждаме храната постоянно, тялото създава молекули, известни като свободни радикали.

Антиоксидантите оказват помощ на тялото да се отърве от тези нежелани молекули и да защищити клетките от нездравословни бактерии. ( 4 )

Високите равнища на витамин С в алената боровинка оказват помощ на човешкото тяло да поддържа имунната си система подсилена, с цел да се бори с кашлица и простуда.

3. Те могат да оказват помощ за попречване на развиването на избрани дълготрайни болести

Червената боровинка съдържа доста детайли, от които тялото се нуждае, с цел да действа и да остане крепко, само че последните изследвания демонстрират по какъв начин тези детайли могат също да забавят дълготрайните последствия от болести. ( 5 ) ( 6 )

Предклинични изследвания, извършени през 2016г., тестваха избрани детайли от алена боровинка против ракови кафези.

Тези опити демонстрираха, че някои съединения в алените боровинки могат да забавят растежа на раковите кафези или да ги обезвреждат. ( 7 ) ( 8 )

Въпреки че са извършени доста малко проби върху хора, има вяра боровинките да бъдат потребен плод, който да се употребява дружно със съответното лекуване.

Червените боровинки могат да забавят резултатите или да отсрочат хроничните свързани с възрастта премеждия като загуба наизуст и стареене на кожата.

4. Те са известни с това, че понижават риска от зараза на пикочните пътища UTI

Чудната червенa боровинкa са родом от Северна Америка и се счита, че индианците са я консумирали при болести на пикочния мехур и бъбреците.

Основните антиоксидантни проантоцианидини, които се намират в боровинките, стопират избрани бактерии да се прикрепят към стените на пикочните пътища. ( 9 ) ( 10 )

Това понижава риска от развиване на UTI. Въпреки това, е потвърдено, че би трябвало да има висока централизация на този антиоксидант. ( 11 ) ( 12 ) ( 13 )

Следователно пиенето на сок от алена боровинка няма да бъде толкоз дейно, колкото приемането на алена боровинка таблетки за лекуване.

5. Приемането алена боровинка може да понижи кръвното налягане

Доказателствата сочат, че някои от полифенолите, открити в боровинките, могат да бъдат доста потребни за понижаване на неща като систоличното кръвно налягане. ( 14 )

Когато се употребяват постоянно, също е допустимо те да оказват помощ за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести. ( 15 )

Изследванията също демонстрират, че някои детайли от добавките от алена боровинка могат да оказват помощ за поддържане на положително равнище на холестерола и възстановяване на равнищата на липопротеините с висока компактност.

В друго изследване се открива усъвършенстване в регулирането на кръвната захар и нараснали равнища на HDL. ( 16 )

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР