Като част от търговска погребална служба, която е комбинирана с

...
Като част от търговска погребална служба, която е комбинирана с
Коментари Харесай

Погребение на Луната: През 2021 г. човешки останки ще бъдат изпращани на земния спътник

Като част от комерсиална погребална работа, която е комбинирана с лунната задача на НАСА, пепелта от умряли хора ще бъде изпращана на Луната през 2021 година За полета Celestis ще даде повече от дузина капсули, съдържащи човешка ДНК и пепел.

През юли 2021 година НАСА би трябвало да започва задачата "Луна 2 ". Тя ще бъде изпратена в региона на Луната, наименуван Лакус Мортис. Към днешна дата на лунната повърхнина е заровен единствено един човек. Това е известният планетарен академик Юджийн Шумейкър.

Celestis е със седалище в Хюстън. Официалният уебсайт споделя, че мемориалните капсули с пепел ще останат на Луната като почитание към душите на тези хора, които цялостен живот са се стремили към звездите.

Останките от създатели на научна фантастика, астронавти, учени, както и преподавател по математика от Англия ще бъдат изпратени от Земята през идната година. За да трансферира капсулите на Луната и да ги погребе, американската роботизирана единица Astrobotic построи специфичен галактически транспортен съд, наименуван Peregrine Lander. Това ще бъде първият американски галактически транспортен съд, кацнал на спатника ни след Аполо.

Мисията One Peregrine ще бъде изстреляна с ракета Vulcan Centaur United Launch Alliance от Флорида. Капсулите ще останат на Луната като непрекъснат монумент. Заслужава да се означи, че този способ за удостояване на мъртвите става все по-популярно събитие и мнозина биха желали прахът им да бъде изпратен в космоса.

Celestis не е единствената компания, предлагаща услуги за галактическо заравяне. Но за това би трябвало да имате задоволително пари.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР