Като част от консултациите, които започна правителството на Република Северна

...
Като част от консултациите, които започна правителството на Република Северна
Коментари Харесай

Първа среща Ковачевски-Мицкоски

Като част от консултациите, които стартира държавното управление на Република Северна Македония незабавно откакто получи европейското предложение за преговорна рамка, министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще организира среща с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски през днешния ден, оповестяват от държавната осведомителна работа. „ Тази среща е част от поредност планувани консултативни срещи с водачите на опозицията, като част от необятните съвещания по предлагането на френското председателство “, се споделя в известието.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 584
Това ще бъде първата среща на Ковачевски и Мицкоски, откакто Димитър Ковачевски бе определен за министър председател. Неколкократно водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ настояваше за такава среща, а сложи и ултиматум тя да се състои до 10 май т.г., с цел да бъде разисквана дата за предварителни избори. В противоположен случай даде обещание " невиждани дейности на опозицията ". Тогава Ковачевски отговори, че не се поддава на изнудване и среща сред двамата не се състоя и от опозицията започнаха така наречен дейна обсада на работата на Народното събрание. 

След като Република Северна Македония получи предлагането от френското председателство за преговорна рамка на страната с Европейски Съюз, Ковачевски разгласи, че всяко решение по предлагането ще бъде взето посредством разговор и съвещания " в полза на бъдещето на всички жители " на Република Северна Македония. От петък започнаха консултативни срещи с водачите на държавната коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския бранш, с представители на експертната общност и медиите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР