Като част от актуализацията на Windows 11, Microsoft реши да

...
Като част от актуализацията на Windows 11, Microsoft реши да
Коментари Харесай

Microsoft ще премахне приложенията “Карти“ и “Кино & ТВ“ от Windows 11

Като част от актуализацията на Windows 11, Microsoft реши да изключи приложенията “Карти “ и “Кино & ТВ “ от общоприетия набор от приложения по време на чистата апаратура на OS в пробния канал Canary. Тази стъпка може да демонстрира желанието на Microsoft да усъвършенства работната среда и функционалността на системата, поради вероятната ниска известност на упоменатите приложения измежду потребителите.

Microsoft разгласи обилни промени в Windows 11, които към този момент засягат единствено членовете на програмата Windows Insider. По-специално, в новата Windows 11 Insider Preview Build 25987, налична в пробния канал Canary, приложенията Maps и Movies & TV няма да бъдат включени в набора от общоприети стратегии по време на чистата апаратура на Оценка за съвместимост. Microsoft обаче няма да остави потребителите без опцията да употребяват тези приложения — те ще останат налични за евакуиране в Microsoft Store. При естествена актуализация на към този момент конфигурираната операционна система, упоменатите приложения ще бъдат съхранени.

Това решение може да се дължи на желанието на Microsoft да освободи дисково пространство и да опрости набора от стратегии в дистрибуцията на Оценка за съвместимост, изключително като се има поради, че тези приложения може да не са били известни измежду потребителите. Трябва обаче да се означи, че измененията, тествани в пробния канал Canary, не постоянно влизат във финалните версии на продуктите.

В допълнение към гореспоменатите промени, новата версия показва и други нововъведения. Те включват нови способи за инсталиране на драйвери, изтеглени по време на първичната конфигурация на системата, както и усъвършенствания в Microsoft Store, които улесняват инсталирането на игри. В допълнение, в новата версия на канала Dev бяха направени промени във функционалността Windows Share, което усъвършенства скоростта за продан на данните.

Изброените промени са доказателство, че компанията следи от близко желанията на своите консуматори и е подготвена да опитва в търсене на оптималната композиция от функционалност и улеснение на софтуерната платформа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР