Като брой пожарите в страната са с над 10% повече

...
Като брой пожарите в страната са с над 10% повече
Коментари Харесай

Александър Джартов: Пожарите са с 10% повече в сравнение с 2023 г.

Като брой пожарите в страната са с над 10% повече спрямо предходната година. Това съобщи в ефира на БиТиВи шефът на основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов.

Той означи, че пожарите през юли у нас са опожарени извънредно огромни площи - стотици хиляди декари гори, селскостопански територии, треви и шубраци. Джартов успокои, че в момента няма дейни пожари в страната. По думите му тревожна остава обстановката с пожара в Гърция, който се доближава към границата.

Според него новата действителност е периодично повтаряне на пожари с наводнения. Шефът на пожарната счита, че би трябвало да се приспособяваме към тези условия.

Джартов акцентира, че голяма част от пожарите са породени от човешка дейност като култивиране на аграрни земи, хвърлени цигари, палене на огън за подготвяне на зимнина. Много редки са случаите, в които имаме искри от далекопроводи или мълнии, разясни той.

По думите му непрестанно придобиваме нова техника за гасене на пожари. Джартов уточни, че сега тече процедура по придобиване на нови пожарни коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР