Като безпрецедентен провал на КСНС при президента, определи националното ръководство

...
Като безпрецедентен провал на КСНС при президента, определи националното ръководство
Коментари Харесай

СДС кани ДСБ на разговори за общи действия

Като невиждан неуспех на КСНС при президента, дефинира националното управление на Съюз на демократичните сили вчерашното съвещание на „ Дондуков “ 2.

След като стана ясно, че Народното събрание създава най-вече кавги и законодателната активност е на втори проект, при изпълнителната власт ситуацията е сходно, в локалната гърмят гейтове, в този момент това се придвижи и на равнище КСНС, съобщи на конференция ръководителят на партията Божидар Лукарски.
Този случай демонстрира, че има систематичен проблем на всички равнища на властта в страната – локална, изпълнителна, законодателна, а в този момент и в президентската институция и КСНС. Въпросът не е кой е отговорен, тъй като всички обясниха своята позиция и одобряваме, че е по този начин. Въпросът е, че даже и да не е умишлен, този неуспех приказва за лекомислен метод. За датата на КСНС се знае от месеци. Когато някой си тръгне, може да го замести различен. Ако някой пътува, това се знае авансово и би трябвало да се планува проект Б, съобщи Лукарски.

Общото чувство е, че антикорупцията е медийна тематика, а не е действителен приоритет на настоящето ръководство. И ние считаме, че тупкането на топката в предходния парламент, с цел да не се одобри нашия антикорупционен закон, продължава и в този момент, единствено че с други средства, сподели синият водач.

Божидар Лукарски съобщи, че обичайните десни партии отвън Народното събрание, би трябвало да стартират диалози за общи дейности и обединяване, само че не на парче, освен по избрани тематики, не на правилото „ про и анти “, ориентиран към избрани персони, а на програмна основа. Ние подаваме ръка на партиите в консервативно-патриотичния набор, с които споделяме сходни полезности и визии. Но не изключваме и по-широко дясно обединяване на идващ стадий, безапелационен беше ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Той оповести решението на националното управление на Съюз на демократичните сили да предложения на диалози за общи дейности Демократи за мощна България, които сините дефинират като най-близки като хрумвания и позициониране в политическия набор.

Това не значи, че загърбваме Реформаторския блок, само че е реалност, че разделянето в дясно остави без посланичество над 300 000 гласоподаватели, разясни Лукарски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР