Като български кмет, няма как да допусна да бъдат заменени

...
Като български кмет, няма как да допусна да бъдат заменени
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев, кмет на „Изгрев“: Няма да допусна да бъдат заменени имена на улици, кръстени в памет на достойни българи

Като български кмет, няма по какъв начин да позволи да бъдат сменени имена на улици и обекти, кръстени в памет на почтени българи, съдействали за развиването на България, съдействали за развиването на България. Това написа кметът на столичния регион „ Изгрев “ във фейсбук.

Ето цялостния текст на неговата позиция:

„ Ул. “Никола Мирчев” в ж.к. “Изгрев” да бъде прекръстена на ул. “Героите на Украйна”, желаеха от Групово дело “Ние идваме”. Движение “Свободна Русия” от своя страна, предлага тревната повърхност сред бул. “Драган Цанков” и посолството на Руската федерация да бъде кръстена “Площад Борис Немцов”.

Столичният общински съвет изиска мнение и по двете оферти от районната администрация на “Изгрев”.

Същевременно от медиите стана ясно, че прочут публицист предлага бул. “Драган Цанков” да бъде прекръстен на

бул. “Героите на Украйна” в частта му от телевизионната кула до кръстовището с

ул. “Никола Мирчев”.

Като кмет на нашия регион, отчитайки обективните фактори и интереса на жителите на “Изгрев”, смятам по този начин направените оферти за неприемливи.

Събитията в Украйна са огромна покруса за Европа, славянството и православието, само че не трябва да бъдат употребявани за втълпяване на още разделяне и ненавист в българското общество. Всеки жител има право да показва недоволството си посредством разнообразни протестни дейности и начинания, само че това не може да става за сметка на българската памет и народен интерес.

Никола Мирчев е изтъкнат български художник и гражданин на регион “Изгрев”, прочут с творчеството си в целия свят. На улицата, кръстена в негова чест и памет, има регистрирани близо 400 живущи, включително и синът му, който също е прочут наш художник. Евентуална смяна на името на улицата би провокирала редица административни промени за жителите, като промяна на документи за идентичност, нотариални актове и така нататък

Базирайки се на гореизложеното, предлагам да бъде потърсен най-благоприятен вид за осъществяване на концепцията на “Ние идваме”, посредством някоя от безименните улици на територията на Столична община.

По отношение предлагането на придвижване “Свободна Русия”, няма открита процедура да бъдат кръщавани “зелени площи” с имена на хора. Според Подробен устройствен план на регион “Изгрев”, препоръчаното място не е със статут на площад или улица, което на процедура попречва реализирането на концепцията. Релевантно е основателите да предложат различен, подобаващ обект, отговарящ на условията на проекта на града, който да бъде разискван по надлежния ред от Столичния общински съвет и жителите.

Предложението да бъде преименуван

бул. “Драган Цанков” отчасти, е невероятно съгласно съществуващата разпоредба, а в целокупност е безусловно недопустимо за районната администрация на “Изгрев”. Драган Цанков е български министър-председател два пъти и Председател на VII-то нормално Народно заседание.

Като български кмет, няма по какъв начин да позволи да бъдат сменени имена на улици и обекти, кръстени в памет на почтени българи, съдействали за развиването на България. Вярвам в разсъдъка и патриотизма на съветниците в СОС. Нека изборите, които вършим, бъдат подвластни на нашите очаквания, не на страховете ни, на “разделителните линии” в нашето общество и криворазбрани полезности, доминирани от чуждопоклонничество, каквото и да е то.

България е над всичко! “
https://www.facebook.com/Dr.Deljan.Georgiev/posts/399474778848013
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР